Campagne 'Samen wegwerken' in schijnwerpers op Infra Relatiedagen Hardenberg

Nieuwsbericht

Campagne 'Samen wegwerken' in schijnwerpers op Infra Relatiedagen Hardenberg

Gepubliceerd op: 02 februari 2018- Laatste update: 02 februari 2018 10:58 uur

De drie noordelijke provincies, Rijkswaterstaat, de politie en het Openbaar Ministerie roepen bedrijven die op of langs de weg werken op om meer aandacht te besteden aan veiligheid bij hun werk. Ze zijn daarom aanwezig op de Infra Relatiedagen voor de grond-, weg- en waterbouw die van 6 tot en met 8 februari 2018 plaatsvinden in Hardenberg.

Onder het motto 'Samen wegwerken' werken de overheden samen met brancheorganisaties Bouwend Nederland, MKB INFRA, CUMELA Nederland en TLN aan een betere veiligheid bij wegwerkzaamheden. Vanuit stand 610 gaan ze het gesprek met het bedrijfsleven aan.

Veiligheid voorop

Uit een enquête die in 2017 onder wegwerkers is gehouden, blijkt dat 40 procent van de wegwerkers zich niet veilig voelt tijdens het werken aan auto(snel)wegen. Ook ontstaan er regelmatig gevaarlijke situaties bij werkzaamheden aan de weg. Bijvoorbeeld vanwege onveilig verkeersgedrag van weggebruikers of doordat er bij wegwerkers onvoldoende aandacht is voor veilig werken. De campagne 'Samen wegwerken' richt zich daarom op wegwerkers, weggebruikers én wegbeheerders.

Samen wegwerken tijdens Infrarelatiedagen in Hardenberg

Vertegenwoordigers van de betrokken partners staan tijdens de Infra Relatiedagen met hun stand 'Samen wegwerken' in hal 6 vlakbij entree 3. Buiten de hal staat de grote felgekleurde veiligheidspilon; het boegbeeld van de campagne. Bezoekers krijgen bij de stand meer informatie en handige tips over veiligheid bij wegwerkzaamheden. Ook kunnen ze campagnemateriaal bestellen dat ze in hun bedrijf kunnen gebruiken om aandacht te vragen voor veiligheid. Daarnaast is er volop gelegenheid om, onder het genot van een kop koffie, in gesprek te gaan met de standbemanning. Bijvoorbeeld over ervaringen die beursbezoekers zelf hebben met veiligheid bij wegwerkzaamheden. Tot slot zijn er ook filmpjes te zien van wegwerkers die hun ervaringen delen. De beurs is van dinsdag tot en met donderdag open van 13.00 uur tot 22.00 uur.

Meer informatie over 'Samen wegwerken'

Meer informatie over de campagne 'Samen wegwerken' vindt u op de website van Samen wegwerken of op de Facebookpagina van de campagne. Wilt u meer informatie over de Infra Relatiedagen? Kijk dan op de website van de evenementenhal.