(Brom)fietsverbinding Botlekbrug weer open op 15 februari 2018

Nieuwsbericht

(Brom)fietsverbinding Botlekbrug weer open op 15 februari 2018

Gepubliceerd op: 15 februari 2018- Laatste update: 15 februari 2018 16:37 uur

De tijdelijke op- en afritten van de verbinding voor (brom)fietsers en voetgangers over de Botlekbrug zijn vandaag (15 februari 2018) om 14.00 uur opengesteld.

Het weer was een belangrijke factor om de laatste werkzaamheden aan de Botlekbrug te kunnen uitvoeren. De laatste dagen zat het weer erg mee en is er ook hard doorgewerkt. Dat betekent dat de op- en afritten van de (brom)fietsverbinding over de Botlekbrug vanaf vandaag 14.00 uur al weer open zijn in plaats van vrijdagochtend 16 februari 2018 om 10.00 uur.

Pendeldienst Spijkenisserbrug

Om de gevolgen voor (brom)fietsers en voetgangers bij gelijktijdige uitval van de beide oeververbindingen (dus bij storing van de Spijkenisserbrug) te beperken, zetten wij op die momenten een pendeldienst in om gestrande gebruikers te kunnen overzetten van/naar Spijkenisse/Rotterdam-Hoogvliet. Aan weerszijden van de Spijkenisserbrug zijn opstapplaatsen. Nu de tijdelijke verbinding bij de Botlekbrug hersteld is, kunnen (brom)fietsers en voetgangers tijdens onderhoud of storingen aan de Spijkenisserbrug weer gebruik maken van de Botlekbrug.

Gratis sms-service bij afsluitingen en stremmingen

Door BBRUG AAN te sms’en naar 3669 kunnen (vaar)weggebruikers – en dus ook (brom)fietsers - zich aanmelden voor de gratis sms-service van Rijkswaterstaat. Bij (langdurige) afsluitingen van de Botlekbrug en stremmingen van de Oude Maas brengen we de gebruikers direct op de hoogte zodat zij hun reis kunnen aanpassen, ander vervoer kunnen kiezen of, indien mogelijk, hun reis uitstellen.

Meer informatie over Botlekbrug

Via sms, Twitter en de (lokale) media houden we de gebruikers op de hoogte van de duur van de herstelwerkzaamheden. Informatie is ook te verkrijgen via 0800-8002 (maandag tot en met vrijdag bereikbaar van 07.00 tot 20.00 uur en op zaterdag en zondag (inclusief feestdagen) van 10.00 tot 18.30 uur) of op de projectpagina A15: voltooien verbinding voor spoorverkeer en (brom)fietsers en voetgangers nieuwe Botlekbrug.