(Brom)fietsverbinding Botlekbrug vanaf vrijdag 16 februari 2018 weer open

Nieuwsbericht

(Brom)fietsverbinding Botlekbrug vanaf vrijdag 16 februari 2018 weer open

Gepubliceerd op: 14 februari 2018- Laatste update: 14 februari 2018 12:44 uur

De tijdelijke op- en afritten van de verbinding voor (brom)fietsers en voetgangers over de Botlekbrug gaat vanaf vrijdag 16 februari 2018 om 10.00 uur weer open. Door de hevige storm van donderdag 18 januari 2018 waren de tijdelijke op- en afritten zwaar beschadigd. De afgelopen weken hebben Rijkswaterstaat en de aannemer hard gewerkt om de verbinding zo snel als mogelijk weer te herstellen.

Veel werk nodig

De storm had zeer veel schade toegebracht aan de (brom)fietsverbinding. Het beschadigde wegdek van de (brom)fiets verbinding is vervangen, de leuningen en verlichting zijn opnieuw aangebracht en de steigerconstructie is hersteld. Hierdoor is de constructie weer veilig en stabiel.

Omleidingsroute via Spijkenisserbrug en Hartelbrug

(Brom)fietsers en voetgangers worden tot 16 februari 10.00 uur nog omgeleid via de Spijkenisserbrug en de Hartelbrug en vice versa. De extra reistijd voor (brom)fietsers bedraagt 15 minuten. De omleidingsroute wordt ter plaatse met gele borden aangegeven. Op de projectpagina A15: voltooien verbinding voor spoorverkeer en (brom)fietsers en voetgangers nieuwe Botlekbrug staat een factsheet met de omleidingsroute.

Busjes Spijkenisserbrug

Zolang de tijdelijke (brom)fietsverbinding op de Botlekbrug nog niet beschikbaar is, zetten wij bij een storing van de Spijkenisserbrug een pendeldienst in om gestrande gebruikers te kunnen overzetten van/naar Spijkenisse of Rotterdam-Hoogvliet. Aan weerszijden van de Spijkenisserbrug zijn opstapplaatsen. Zodra de tijdelijke verbinding bij de Botlekbrug vanaf vrijdag hersteld is, kunnen (brom)fietsers en voetgangers weer gebruik maken van de Botlekbrug tijdens onderhoud of storingen aan de Spijkenisserbrug.

Gratis sms-service bij afsluitingen en stremmingen

Door BBRUG AAN te sms’en naar 3669 kunnen (vaar)weggebruikers – en dus ook (brom)fietsers - zich aanmelden voor de gratis sms-service van Rijkswaterstaat. Bij situaties zoals nu bij de (brom)fietsverbinding en bij (langdurige) afsluitingen van de Botlekbrug en stremmingen van de Oude Maas brengen we de gebruikers direct op de hoogte zodat zij hun reis kunnen aanpassen, ander vervoer kunnen kiezen of, indien mogelijk, hun reis uitstellen.

Informatie over Botlekbrug

Via sms, Twitter en de (lokale) media houden we de gebruikers op de hoogte van de duur van de herstelwerkzaamheden. Informatie is ook te verkrijgen via 0800-8002 (maandag tot en met vrijdag bereikbaar van 07.00 tot 20.00 uur en op zaterdag en zondag (inclusief feestdagen) van 10.00 tot 18.30 uur) of op de projectpagina A15: voltooien verbinding voor spoorverkeer en (brom)fietsers en voetgangers nieuwe Botlekbrug.

Onderliggende pagina's