Volkerbrug renoveert Wantijbrug (N3) vanaf zomer 2019

Nieuwsbericht

Volkerbrug renoveert Wantijbrug (N3) vanaf zomer 2019

Gepubliceerd op: 17 januari 2018- Laatste update: 17 januari 2018 14:42 uur

Eind vorig jaar is de opdracht voor de renovatie van de Wantijbrug (N3) bij Dordrecht gegund aan Volkerbrug, een combinatie van Vialis, Volker Rail Nederland en Volker Staal en Funderingen. Volkerbrug kwam uit de aanbesteding als beste partij naar voren, mede vanwege hoge scores op de gekozen aanpak voor minder hinder en haar ideeën ten aanzien van samenwerking.

Nadat door Rijkswaterstaat al eerder het industriële automatiseringsdeel van de renovatie van de Wantijbrug aan Siemens was gegund, zijn nu ook de civiele werkzaamheden belegd. Volkerbrug gaat onder andere de twee vallen, het beweegbare deel, van de brug vervangen.

Renovatie Wantijbrug zomer 2019 van start

Daarnaast zorgt Volkerbrug voor de integratie van de door Siemens ontwikkelde 3B Bouwsteen (bediening, besturing en bewaking) in de brug. De werkzaamheden aan de Wantijbrug (N3) starten in de zomer van 2019. Volkerbrug probeert hierbij de hinder voor de omgeving verder te beperken.

Wantijbrug pilot voor 3B standaard

Samenwerking tussen de twee opdrachtnemers is essentieel voor deze opdracht. De Wantijbrug dient als pilot voor de ontwikkeling en implementatie van de 3B standaard. Met de standaardisering van de bediening, besturing en bewaking van bruggen kan Rijkswaterstaat haar kunstwerken slimmer en efficiënter bedienen, beheren en storingsvrij houden.

Het is dan ook voor Volkerbrug een bijzondere opdracht om, samen met de opdrachtnemer voor het industriële automatiseringsdeel, dit project tot een goed einde te brengen. Dat is een belangrijke stap in de ontwikkeling van de 3B Bouwsteen. Bij een succesvolle implementatie wordt de 3B Bouwsteen op andere bruggen toegepast.

Meer informatie over het renoveren van de Wantijbrug

Bel voor meer informatie over de renovatie van de Wantijbrug met de landelijke informatielijn van Rijkswaterstaat, 0800-8002 (gratis).

Onderliggende pagina's