‘Varen doe je Samen!’ op watersportbeurs Boot Holland

Nieuwsbericht

‘Varen doe je Samen!’ op watersportbeurs Boot Holland

Gepubliceerd op: 15 januari 2018- Laatste update: 15 januari 2018 17:14 uur

Van 9 tot en met 14 februari 2018 is Varen doe je Samen! aanwezig op watersportbeurs Boot Holland in Leeuwarden. In samenwerking met de Provincies Fryslân, Groningen en Rijkswaterstaat wordt er voorlichting gegeven over de veiligheid op het water.

Veilig varen

Tijdens Boot Holland kunnen bezoekers op de stand van Varen doe je Samen! volop informatie en voorlichting over veilig varen krijgen, vooral op de plekken waar recreatievaart en beroepsvaart elkaar ontmoeten. De nadruk ligt op de beschikbaarheid van alternatieve routes ten opzichte van de door beroepsvaart drukbevaren hoofdvaarweg Lemmer-Delfzijl. Op de stand zijn watersporters welkom voor praktische tips, brochures en kunnen ze direct in gesprek met vertegenwoordigers van de vaarwegbeheerders (Rijkswaterstaat en provincies Friesland en Groningen). Ook kunnen ze op een (interactieve) vaarkaart van Noord-Nederland hun knelpunten aangeven en bespreken.

Daarnaast zullen er regionale filmbeelden getoond worden van specifieke situaties op het water, zoals bijvoorbeeld het traject Lemmer – Delfzijl.

Veiligheidsplein Boot Holland

De 28e editie van watersportbeurs Boot Holland vormt naar eigen zeggen de aftrap van het watersportseizoen. Bij Varen doe je Samen! (stand 5033) staan de samenwerkingspartners KNRM, Hydrografische Dienst en het Watersportverbond in de buurt van het Veiligheidsplein in de Friezenhal. In de centrale arena nabij het Veiligheidsplein zullen door deze partijen dagelijks presentaties worden gehouden over onder andere veiligheid en vaarregels.

Het project ‘Varen doe je Samen!’

Veilig kunnen varen is voor de recreatie- en beroepsvaart van groot belang. Om de veiligheid op de Nederlandse grote vaarwegen te vergroten is 'Varen doe je Samen!' gelanceerd. Het gaat om een landelijk samenwerkingsproject van onder andere provincies, Rijkswaterstaat, de Koninklijke BLN-Schuttevaer, de watersportsector en de Unie van Waterschappen. Naast voorlichting over de veiligheid, voorzorgsmaatregelen, nieuwe wet- en regelgeving, zijn mogelijke gevaarlijke situaties beschreven. Er zijn knooppuntenboekjes gemaakt met veilige adviesroutes. Kijk voor meer informatie op de pagina van Varen doe je Samen.

Boot Holland

De beurs vindt van 9 t/m 14 februari 2018 plaats in de WTC Expo in Leeuwarden. Varen doe je Samen! staat samen met Provincie Fryslân, Groningen en Rijkswaterstaat Noord-Nederland in stand 5033. Zie voor meer informatie, openingstijden en entreekaarten de website van Boot Holland.

Onderliggende pagina's