Informatieavonden aanleg nieuwe N18 Enschede en Haaksbergen

Nieuwsbericht

Informatieavonden aanleg nieuwe N18 Enschede en Haaksbergen

Gepubliceerd op: 10 januari 2018- Laatste update: 10 januari 2018 11:46 uur

In de komende maanden verandert er veel in de gemeenten Enschede en Haaksbergen als het gaat om de N18 Nieuwe Twenteroute. Om inwoners en weggebruikers goed te informeren over de veranderingen, over hoe de nieuwe weg eruit komt te zien en wat daarvoor nog moet gebeuren, organiseren Rijkswaterstaat en Noaber18 informatieavonden in Enschede en Haaksbergen.

De informatieavond in Enschede vindt plaats op donderdag 18 januari in Bad Boekelo, Oude Deldenerweg 203 in Enschede. De informatieavond in Haaksbergen vindt plaats op dinsdag 30 januari in ’t Hagen, Scholtenhagenweg 36 in Haaksbergen.

Programma informatieavonden N18

  • 19.00 – 19.30 uur: inloop 
  • 19.30 – 20.00 uur: plenaire presentatie 
  • 20.00 – 21.00 uur: informatiemarkt met mogelijkheid voor het stellen van vragen aan medewerkers 
  • 21.00 uur: einde bijeenkomst

Werkzaamheden N18

Noaber18 realiseert in opdracht van Rijkswaterstaat de nieuwe N18 tussen Groenlo en Enschede. De aannemer werkt langzaam toe naar de afronding van het werk. Buiten is dit goed zichtbaar. De komende maanden worden de tijdelijk aangebrachte fietsonderdoorgangen en hulpbruggen voor het bouwverkeer verwijderd. Ook voltooit Noaber18 steeds meer nieuwe bruggen, viaducten en fietstunnels en komt op steeds meer plekken asfalt op de toekomstige weg.

De Nieuwe Twenteroute

De N18 tussen Varsseveld en Enschede wordt vernieuwd. Tussen Varsseveld en Lichtenvoorde past Rijkswaterstaat de weg aan. Tussen Groenlo en Enschede gaat een 27 kilometerlange nieuwe N18 om de kernen van Eibergen, Haaksbergen en Usselo heen. Hiermee maakt Rijkswaterstaat van de N18 een Nieuwe Twenteroute. Deze Nieuwe Twenteroute wordt een weg die veiliger is om over te rijden of over te steken, waardoor minder verkeersslachtoffers vallen. De nieuwe weg gaat de leefbaarheid in Eibergen, Haaksbergen en Usselo vergroten en past in het mooie landelijke gebied van de Achterhoek en Twente. De weg zorgt dat Achterhoekers en Twentenaren sneller van A naar B komen en maakt daarmee dat de regio interessant is om in te wonen, te werken en te ondernemen.

Rijkswaterstaat werkt nauw samen met de provincies Gelderland en Overijssel, de gemeenten in de regio en de waterschappen om de Nieuwe Twenteroute te realiseren. De Nieuwe Twenteroute is naar verwachting in het voorjaar van 2018 klaar.

Onderliggende pagina's