Bomenkap voor nieuwe aansluiting A16 op N3; februari - maart 2018

Nieuwsbericht

Bomenkap voor nieuwe aansluiting A16 op N3; februari - maart 2018

Gepubliceerd op: 31 januari 2018- Laatste update: 31 januari 2018 08:35 uur

Donderdag 1 februari 2018 start Rijkswaterstaat met het kappen van bomen en struiken ter voorbereiding op de reconstructie van de aansluiting van de A16 op de N3. Deze aansluiting wordt grondig aangepakt om de doorstroming van het verkeer te verbeteren. Ook de doorstroming op de N3/N217 en de bereikbaarheid van de bedrijventerreinen Dordtse Kil II en III zullen door deze ingreep verbeteren.

In verband met de veiligheid zullen tijdens de werkzaamheden rijstrook- en/of vluchtstrookafzettingen nodig zijn. Naar verwachting ondervindt het verkeer hiervan enige hinder. De werkzaamheden vinden grotendeels overdag plaats. Het is niet mogelijk om alle werkzaamheden overdag uit te voeren, maar nachtelijke werkzaamheden worden zoveel mogelijk beperkt.

Herplanten van groen aansluiting A16 op N3

De omvang van de kapwerkzaamheden is zo klein mogelijk gehouden. Alleen de beplanting die voor de start van de werkzaamheden echt weg moet, wordt verwijderd. Alle overige beplanting verwijdert de aannemer op een later moment. Voor alle bomen en struiken die moeten wijken voor de werkzaamheden, geldt een herplantplicht, zoveel mogelijk binnen de Westelijke Dordtse Oever, maar in ieder geval op het Eiland van Dordrecht.

Voorbereidende werkzaamheden

Het moment dat Rijkswaterstaat start met de uitvoering om de aansluiting aan te passen komt dichterbij. Zodra het bestemmingsplan onherroepelijk is en het werk is aanbesteed, wordt het project vanaf medio 2018 tot medio 2020 gerealiseerd. Om deze planning te halen moet een aantal werkzaamheden, zoals het kappen van bomen, al eerder worden uitgevoerd. Bomenkap mag alleen in de herfst- en winterperiode gebeuren. Omdat eind 2018 te laat is, verwijdert Rijkswaterstaat al vanaf 1 februari 2018 de bomen en struiken langs de westelijke afrit (bij McDonald's) en de oprit naar de A16 richting Breda. De werkzaamheden zijn naar verwachting op maandag 6 maart 2018 gereed.

Op de afbeelding hieronder staat het werkgebied aangegeven.

Meer nieuws A16/N3: vernieuwen aansluiting

Onderliggende pagina's