A27: nachtelijke rijbaanafsluitingen tussen Utrecht-Noord en knooppunt Eemnes; 2, 3, 9 en 10 februari 2018

Nieuwsbericht

A27: nachtelijke rijbaanafsluitingen tussen Utrecht-Noord en knooppunt Eemnes; 2, 3, 9 en 10 februari 2018

Gepubliceerd op: 31 januari 2018- Laatste update: 31 januari 2018 15:56 uur

Rijkswaterstaat laat voor de verbreding van de A27/A1 op 2, 3, 9 en 10 februari 2018 werkzaamheden uitvoeren door aannemerscombinatie 3Angle. In noordelijke of zuidelijke rijrichting is de snelweg A27 afgesloten van ’s avonds 22.00/23.00 uur tot ‘s ochtends 08.00 uur.

Tijdens de nachtafsluitingen gaat 3Angle verder met het plaatsen van liggers voor het nieuwe viaduct bij Hilversum. Weggebruikers worden omgeleid via de A28 en de A1. Het onderliggende wegennet wordt hierdoor niet extra belast. De omleiding staat ter plaatse aangegeven met gele borden. De extra reistijd is ongeveer 15 minuten.

Overzicht data en tijden nachtelijke rijbaanafsluitingen A27

  • De A27 is afgesloten in de noordelijke rijrichting, tussen Utrecht-Noord en knooppunt Eemnes, van vrijdag 2 februari 22.00 uur tot zaterdag 3 februari 08.00 uur. Dat geldt ook de week daarna: van vrijdag 9 februari 22.00 tot zaterdag 10 februari 08.00 uur. 
  • De A27 is afgesloten in de zuidelijke rijrichting, tussen knooppunt Eemnes en Utrecht-Noord, van zaterdag 3 februari 23.00 uur tot zondag 4 februari 08.00 uur. Dat geldt ook de week daarna: van zaterdag 10 februari 23.00 tot zondag 11 februari 08.00 uur.

Werkzaamheden snelweg A27

3Angle gaat tijdens de nachtelijke afsluitingen verder met het plaatsen van liggers. In januari is de aannemer daarmee gestart. 3Angle werkt met voorgefabriceerde (prefab) liggende dekelementen (liggers). Dat biedt veel voordelen, onder meer omdat we hiermee sneller kunnen bouwen en minder transporten nodig zijn. Prefab liggers zijn grote betonnen elementen (van zo’n 70 à 80 ton) die we in één keer op de steunen van een viaduct kunnen hijsen. Het is noodzakelijk de weg af te sluiten tijdens de werkzaamheden vanwege de veiligheid. Daarnaast brengt 3Angle in het weekend van 2 en 3 februari een derde rijstrook aan onder de aansluiting Bilthoven. Na dit weekend zijn er 3 rijstroken beschikbaar op het gehele traject van de A27 van Utrecht-Noord tot knooppunt Eemnes. Ook repareert de aannemer tijdens de nachtafsluitingen waar nodig het asfalt en de belijning en treft voorbereidingen om gefaseerd nieuwe verlichting aan te zetten. Het aanbrengen van het nieuwe/definitieve asfalt en de belijning gebeurt later dit jaar.

Meer informatie over werkzaamheden A27

Voor actuele reisinformatie, check kort voor vertrek de laatste informatie op de pagina Geplande wegwerkzaamheden. Wilt u meer informatie over de verbreding van de A27/A1? Ga naar de website Verbreding A27/A1 of de projectpagina A27/A1: aanpassing aansluiting Utrecht-Noord - knooppunt Eemnes - aansluiting Bunschoten-Spakenburg.

Onderliggende pagina's