Werkzaamheden A9 Gaasperdammerweg: verbindingsweg naar A2 richting Utrecht dicht 8-11 december 2017

Nieuwsbericht

Update: werkzaamheden A9 Gaasperdammerweg: verbindingsweg naar A2 richting Utrecht dicht 8-11 december 2017

Gepubliceerd op: 06 december 2017- Laatste update: 10 december 2017 10:41 uur

De werkzaamheden in knooppunt Holendrecht zijn eerder klaar. De verbindingsbogen in de knooppunten Diemen en Holendrecht zijn weer open.

Origineel bericht: Van vrijdag 8 december 22.00 uur tot maandag 11 december 05.00 uur werkt Rijkswaterstaat in knooppunt Holendrecht aan de voegen van het viaduct. Om het werk uit te kunnen voeren, is dit weekend de verbindingsweg van de hoofdrijbaan van de A9 Gaasperdammerweg naar de A2 richting Utrecht en A9 richting Utrecht/Schiphol/Amstelveen dicht.

Dat betekent dat verkeer vanaf de A9 Gaasperdammerweg niet naar de A2 richting Utrecht en de A9 Schiphol/Amstelveen kan rijden. In knooppunt Diemen is de verbindingsboog dicht voor weggebruikers komende uit Almere (A1) naar de A9 Gaasperdammerweg. Verkeer wordt omgeleid. Houd rekening met extra reistijd van 15 minuten.

Nieuwe fly-over S111 Muntbergweg 1 nacht dicht

Van zaterdagavond 9 december 20.00 uur tot zondagochtend 10 december 08.00 uur kan verkeer niet vanaf de S111 Muntbergweg via de nieuwe fly-over naar de A2 richting Utrecht of de A9 richting Schiphol/Amstelveen rijden. Verkeer kan wel vanaf de S111 Muntbergweg naar de A2 richting Amsterdam/Zaandam.

Omleidingsroutes via de A1, A10-Oost en A2

Weggebruikers op de A1 worden met borden omgeleid via de A1, A10-Oost en A2. Lokaal verkeer kan vanaf de oprit S111 Muntbergweg via de nieuwe fly-over richting de A2/A9 Utrecht/Schiphol/Amstelveen rijden, met uitzondering van eerdergenoemde zaterdagnacht. 

Rijkswaterstaat adviseert weggebruikers hun reis voor te bereiden en voor vertrek een app in te schakelen die onderweg gesproken actuele verkeersinformatie geeft of de route kan aanpassen. Op die manier zijn weggebruikers het snelst op hun bestemming.

Werkzaamheden A9 volgens planning

De aannemer werkt net als het weekend ervoor volgens planning aan de weg die de A9 verbindt met de A2 richting Utrecht. Dit weekeinde worden de voegen van het viaduct aangebracht. Dat kan geluidsoverlast voor de omgeving veroorzaken.

Schiphol-Amsterdam-Almere

Rijkswaterstaat verbreedt de komende jaren de A9 tussen de knooppunten Holendrecht en Diemen (Gaasperdammerweg). De werkzaamheden aan de A9 maken deel uit van de weguitbreiding Schiphol-Amsterdam-Almere (SAA). De extra rijstroken zorgen ervoor dat de doorstroming verbetert, en daarmee de bereikbaarheid van de noordelijke Randstad. Ook wordt de leefbaarheid in de omgeving vergroot: we bouwen een circa 3 km lange tunnel, voor schonere lucht en minder geluid in de woonwijken langs de tunnel. Het werk aan de A9 Gaasperdammerweg is klaar in 2020. In 2021 wordt het park op het dak van de tunnel aangelegd. 

Kijk voor meer informatie op de pagina Bezoekerscentrum.

Onderliggende pagina's