Weekendafsluitingen Heinenoordtunnel (A29) in januari en februari 2018

Nieuwsbericht

Weekendafsluitingen Heinenoordtunnel (A29) in januari en februari 2018

Gepubliceerd op: 19 december 2017- Laatste update: 19 december 2017 14:14 uur

Rijkswaterstaat voert in januari en februari 2018 onderzoek uit in de Heinenoordtunnel in de snelweg A29. Dit is een onderzoek ter voorbereiding op de renovatie van de tunnel. De resultaten geven duidelijkheid over de renovatieopgave.

Voor dit onderzoek is het nodig om 2 weekenden lang één tunnelbuis af te sluiten. Het verkeer wordt omgeleid via de snelwegen A16, A17 en N217. Er blijft steeds één tunnelbuis beschikbaar. Weggebruikers moeten rekening houden met een extra reistijd van ongeveer 30 minuten.

Werkzaamheden Heinenoordtunnel

Om het verkeer niet onnodig te hinderen werkt Rijkswaterstaat in de weekenden aan de Heinenoordtunnel. De naastgelegen Tweede Heinenoordtunnel blijft beschikbaar voor (brom)fietsers en langzaam verkeer.

Weekendafsluitingen A29

Richting Barendrecht/Rotterdam:

  • De nacht van vrijdag 12 januari (22.00 uur) tot maandag 15 januari (uiterlijk 05.00 uur).

De toerit S21 Oud-Beijerland is dan ook afgesloten.

Richting Oud-Beijerland/Bergen op Zoom:

  • De nacht van vrijdag 2 februari (22.00 uur) tot maandag 5 februari (uiterlijk 05.00 uur).

De toerit S20 Barendrecht is dan ook afgesloten.

Hulpdiensten en lijndiensten van Connexxion kunnen gewoon gebruik maken van de tunnel. Bij ongunstige weersomstandigheden kunnen de werkzaamheden worden uitgesteld. Een eventueel reserveweekend is gepland van vrijdag 9 februari tot maandag 12 februari.

Omleidingen via snelwegen A16, A17 en N217

In het eerste weekend wordt het verkeer vanuit het zuiden omgeleid via de A16, A17 en N217. De Kiltunnel (N217) wordt vanaf ’s-Gravendeel richting Dordrecht vrijgesteld van tol, vanaf een half uur vóór tot een half uur na de afsluiting. 

In het tweede weekend wordt het verkeer vanuit het noorden omgeleid via de A16, A17 en N217. De Kiltunnel (N217) wordt vanaf Dordrecht richting ’s-Gravendeel vrijgesteld van tol, vanaf een half uur vóór tot een half uur na de afsluiting. 

Gele borden en de informatiepanelen boven en langs de weg geven de omleidingsroute aan.

Meer informatie over verkeershinder A29

Kijk voor meer informatie op de pagina Geplande wegwerkzaamheden, in de factsheet Verkeershinder A29 Rotterdam-Bergen op Zoom of bel met de landelijke informatielijn van Rijkswaterstaat, 0800-8002 (gratis).

Onderliggende pagina's