Tracé-informatiekaart A16 Rotterdam gelanceerd

Nieuwsbericht

Tracé-informatiekaart A16 Rotterdam gelanceerd

Gepubliceerd op: 19 december 2017- Laatste update: 19 december 2017 15:32 uur

Waar komt de A16 Rotterdam precies te liggen? En hoe wordt de weg ingepast in het landschap? Deze informatie is te vinden op de interactieve tracé-informatiekaart.

Tracé-informatiekaart A16 Rotterdam

Op de interactieve tracé-informatiekaart kunt u zien waar de nieuwe A16 Rotterdam komt te liggen, zoals dat is vastgesteld in het Tracébesluit A16 Rotterdam (2016). De interactieve kaart geeft u inzicht in hoe de A16 in het landschap wordt ingepast. U kunt steeds de huidige situatie vergelijken met de toekomstige situatie. In de toekomstige situatie ziet u fotografie aangevuld met artist impressions van de A16 Rotterdam en de directe omgeving.

Aanleg A16 Rotterdam

Rijkswaterstaat legt een nieuwe snelweg aan tussen de A13 bij Rotterdam The Hague Airport en de A16/A20 bij het Terbregseplein. De 11 km lange A16 Rotterdam zorgt ervoor dat het verkeer op de A13, A20 en omliggende lokale wegen straks vlotter door kan rijden. De nieuwe verbinding draagt bij aan een betere bereikbaarheid en leefbaarheid van de regio. De aanleg start naar verwachting in 2019. In 2024 gaat de weg open voor verkeer.

Meer informatie over de A16 Rotterdam

Meer weten over de A16 Rotterdam? Kijk dan op onze de projectwebsite A16 Rotterdam, de projectpagina A16 Rotterdam: nieuwe rijksweg tussen A13 en A16 of abonneer u op de nieuwsbrief.

Onderliggende pagina's