Stremming sluis Amerongen: 26 februari tot en met 6 mei 2018

Nieuwsbericht

Stremming sluis Amerongen: 26 februari tot en met 6 mei 2018

Gepubliceerd op: 21 december 2017- Laatste update: 21 december 2017 15:58 uur

Bij de grootschalige renovatie van het stuwensemble Nederrijn en Lek krijgen ook de 3 sluizen een flinke opknapbeurt. De sluis bij Amerongen wordt als eerste gerenoveerd en is daarom van 26 februari tot en met 6 mei 2018 gestremd. Het scheepvaartverkeer vaart dan om via de Waal.

Sluis Amerongen: renoveren voor de toekomst

Tijdens de stremming van sluis Amerongen worden de elektrotechnische installaties en de bewegingswerken van de sluisdeuren vervangen. Daarnaast maken we de sluis geschikt voor toekomstige centrale bediening en worden alle verlichtings- en cameramasten vervangen. Tot slot voeren we betonreparaties uit in de hele sluis.

Stremming sluizen Nederrijn en Lek

Elke sluis is tijdens de renovatie 10 weken gestremd. In deze periode is er geen doorvaart mogelijk via de sluis. Schepen varen dan om via de Waal. 

Na de renovatie van sluis Amerongen, volgen later de sluizen bij Driel en Hagestein. Rijkswaterstaat informeert de scheepvaart tijdig over de exacte periode waarin deze sluizen gestremd zijn. De meeste actuele informatie, ook over stremmingen, is te vinden op de pagina Vaarweginfo.

Meer nieuws over Nederrijn en Lek: renovatie stuwensemble

Onderliggende pagina's