rijkswaterstaat: Maandag gevaarlijke rij-omstandigheden

Nieuwsbericht

Rijkswaterstaat: maandag 11 december 2017 gevaarlijke rij-omstandigheden

Gepubliceerd op: 10 december 2017- Laatste update: 10 december 2017 19:12 uur

Weggebruikers moeten ook maandag de hele dag rekening houden met gevaarlijke rij-omstandigheden. Rijkswaterstaat adviseert daarom zo mogelijk thuis te gaan werken.

Komende nacht en tijdens de maandagochtendspits kan het glad worden door bevriezing van natte weggedeelten en sneeuwresten. In de loop van de maandagochtend gaat het volgens de verwachtingen van het  KNMI in een groot deel van het land flink sneeuwen. Dat kan tot zeer gevaarlijke rij-omstandigheden en grote vertragingen, in met name de avondspits, leiden. 

Weggebruikers die wél in de auto stappen, krijgen het advies de weersverwachting en verkeersinformatie goed in de gaten te houden en de rijstijl aan te passen aan de omstandigheden. Dat betekent voldoende afstand houden en langzaam rijden. 

Rijkswaterstaat zet ook zondagavond en -nacht en maandag al het beschikbare materieel en personeel in voor gladheidsbestrijding. Naast strooiwagens en sneeuwschuivers worden ook de calamiteitenmachines ingezet. Deze bestrijden ijsplaten door een warme zoutoplossing op het ijs te spuiten. 

Sinds zaterdagavond 20.00 uur heeft Rijkswaterstaat ongeveer 10 miljoen kilo zout gestrooid.
Voor meer informatie volg het Twitteraccount @RWS_Verkeer en https://www.rijkswaterstaatstrooit.nl/

Twitter RWS Verkeer

Onderliggende pagina's