Omleidingen in januari 2018 bij renovatie brug Urmond

Nieuwsbericht

Omleidingen in januari 2018 bij renovatie brug Urmond

Gepubliceerd op: 02 maart 2018- Laatste update: 22 december 2017 11:41 uur

Rijkswaterstaat en aannemerscombinatie Mourik-Dynniq (CMI) renoveren brug Urmond over het Julianakanaal. Het werk is in volle gang. Om de renovatiewerkzaamheden goed te laten verlopen was de brug in december enkele dagen gestremd. Ook in januari 2018 zijn een aantal afsluitingen nodig.

Renovatie brug Urmond in 2 fasen

We renoveren de brug in Urmond in 2 fasen: eerst pakken we de boogconstructie aan, vervolgens wordt de draagconstructie verstevigd. In december en januari wordt de boogconstructie met straalwerkzaamheden vrijgemaakt van vuil, roest en verf. Daarna starten we met het aanbrengen van de eerste laag conservering aan de boogconstructie. 

Op 3 dagen in januari 2018 zijn een aantal uren ingepland waarin de brug volledig is afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. Zo kan de aannemer het werk snel en veilig uitvoeren. Het verkeer kan tijdelijk omrijden via de brug in Berg aan de Maas.

Beperkingen en stremmingen brug Urmond

De brug in Urmond is afgesloten op vrijdag 12 januari 2018 van 09.00 uur ’s ochtends tot 15.00 uur ’s middags. In het weekend is de brug gewoon open. Ook op vrijdag 19 januari van 09.00 uur tot 15.00 uur stremmen we het verkeer wanneer we het grit gaan opzuigen dat overblijft na de straalwerkzaamheden. Woensdag 24 januari 2018 gaan we verstevigingsplaten op de boog van de brug hijsen waardoor gemotoriseerd verkeer tussen 09.00 uur en 15.00 uur moet omrijden.

Een volgende stremming zal in februari nodig zijn, ná de carnavalsvakantie. Tijdens de stremmingen worden bussen omgeleid, controleer daarom voor vertrek de planning van Arriva. Fietsverkeer en voetgangers kunnen tijdens de werkzaamheden gebruik blijven maken van de brug. 

Tijdens de renovatie van de boogconstructie blijven de verkeerslichten en de huidige steiger staan. De brug mag tijdens het onderhoud niet te zwaar belast worden, daarom geldt een er een gewichtsbeperking voor vrachtwagens van meer dan 30 ton. Vrachtverkeer kan gebruik maken van brug Berg.

Onderliggende pagina's