Nieuwe heuvel bij N18 in Berkelland krijg de naam 'Stokkersbarg'

Nieuwsbericht

Nieuwe heuvel bij N18 in Berkelland krijgt de naam ‘Stokkersbarg’

Gepubliceerd op: 19 december 2017- Laatste update: 19 december 2017 10:25 uur

Op maandag 18 december 2017 onthulde wethouder Pot van Berkelland de naam van de toekomstige heuvel met uitkijkpunt bij de nieuwe N18.

Wethouder Joke Pot onthult de naam in aanwezigheid van de winnaars en juryleden op de plek van de Stokkersbarg in wording.

Uit ruim 400 inzendingen koos een jury de naam Stokkersbarg. Er is een naam, maar nog geen heuvel. Deze zal de komende maanden worden gebouwd naast de nieuwe N18-brug over de Berkel.

Nieuwe heuvel bij N18 krijgt Achterhoekse naam

De nieuwe, groene heuvel biedt straks een mooie blik op de Nieuwe Twenteroute en het beekdal van de Berkel. Op de top van de heuvel komt een uitkijkpunt. De naam van de heuvel verwijst naar de locatie van de heuvel: de Stokkersweg. Het woord 'barg' is het Achterhoekse woord voor heuvel.

Prijsvraag nieuwe heuvel bij N18

Begin oktober schreef Rijkswaterstaat een prijsvraag uit om een originele naam te vinden voor de Spiral Hill, de werktitel voor de heuvel met spiraalvormig pad dat naar het uitkijkpunt leidt. De jury bestond uit wethouder Joke Pot, projectmanager N18 bij Rijkswaterstaat Kees Scheurwater en 2 bewoners van de gemeente Berkelland Willem Kootstra en Jan Baak. Zij kozen uit ruim 400 inzendingen de mooiste en meest toepasselijke naam. De prijswinnaars Gerard Dickmann, Marc Tiellemans en Rob Winkelhorst bedachten los van elkaar de naam.

Onderliggende pagina's