N31 Harlingen officieel geopend

Nieuwsbericht

N31Harlingen officieel geopend

Gepubliceerd op: 19 december 2017- Laatste update: 19 december 2017 17:55 uur

Met een feestelijke openingshandeling werd dinsdagmiddag 19 december 2017 de nieuwe N31 door Harlingen officieel geopend. Mieke Attema, directeur Rijkswaterstaat Noord Nederland, gedeputeerde Sietske Poepjes, wethouder Harry Boon en Sander Dekker van aannemer Ballast Nedam hadden de eer om als eerste over de nieuwe weg te rijden in een oude eend.

Na hen volgden de genodigden in totaal 15 oude eendjes en een authentieke bus. De eendjes staan voor de slogan Samen 1 één(dje) die staat voor de samenwerking tussen de verschillende overheden en het verwijderen van de tweedeling in Harlingen.

Nieuwe N31

De nieuwe N31 bestaat uit een verdiepte ligging over een lengte van 2 km met 4 viaducten, een spoorviaduct en een aquaduct onder het Van Harinxmakanaal. Met de verdiepte ligging van de nieuwe weg verdwijnt de ‘visuele tweedeling’ in Harlingen en is de weg een stuk veiliger geworden.

Onderliggende pagina's