Fotoreportage werkzaamheden nieuwe zeesluis IJmuiden november 2017

Nieuwsbericht

Fotoreportage werkzaamheden nieuwe zeesluis IJmuiden november 2017

Gepubliceerd op: 06 december 2017- Laatste update: 06 december 2017 12:03 uur

De bouw van de nieuwe zeesluis in IJmuiden vordert gestaag. Met deze fotoreportage brengen we de voortgang van de werkzaamheden in beeld. Mocht u termen of locaties tegen komen die u niet helemaal kunt plaatsen, bekijk dan onderstaande kaart.

Klik op de foto's voor een grotere weergave en een toelichting bij de beelden.

Werkzaamheden aan de bouwkuip

Ook wordt er gewerkt aan de bouwkuip voor de drempel van het binnenhoofd. Een drempel is het onderste deel van een sluis waar de sluisdeuren op rusten. Hier wordt grond uit de buispalen verwijderd door middel van airliften: door een buis met lucht en water op de bodem van de buispaal aan te brengen, komt vuil uit de buispaal omhoog en kan verwijderd worden. Na dit schoonmaken kunnen de buispalen worden afgestort met beton zodat zij druk van het water kunnen weerstaan.

Meer informatie

Benieuwd naar het project? Bekijk dan de projectpagina IJmuiden: bouw nieuwe, grote zeesluis.

Meer nieuws IJmuiden: bouw nieuwe, grote zeesluis