Computable 100: Rijkswaterstaat verkozen tot beste werkgever niet-ICT-organisaties

Nieuwsbericht

Computable 100: Rijkswaterstaat verkozen tot beste werkgever niet-ICT-organisaties

Gepubliceerd op: 15 december 2017- Laatste update: 15 december 2017 16:17 uur

Rijkswaterstaat voert dit jaar de Computable 100 aan als beste werkgever in de categorie niet-ICT-organisaties. In totaal deden 2.596 ICT'ers aan de studie mee. Computable, vaktijdschrift op het gebied van ICT en gezaghebbend in de sector, heeft vrijdag 15 december de lijst gepubliceerd.

Computable 100-prijs is kroon op werk

Gezien de opgave van het Rijk om in deze tijden voldoende gekwalificeerd personeel binnen te krijgen, zeker op het gebied van ICT, is dit een prijs van betekenis. Perry van der Weyden, CIO van Rijkswaterstaat is dan ook trots: 'Wat fantastisch dat Rijkswaterstaat is uitgeroepen tot beste werkgever in de categorie niet-ICT-organisaties. Dit is een kroon op ons werk. Ik ben trots op onze medewerkers en de Rijkswaterstaat organisatie. Met deze opsteker gaan we door met ons mooie werk. Door het toepassen van nieuwe innovatieve technologieën als Internet of things, big data, kunstmatige intelligentie en robotica zijn er volop kansen voor medewerkers in de informatievoorziening van Rijkswaterstaat. Die informatievoorziening is cruciaal voor een veilig, leefbaar en bereikbaar Nederland en geborgd in een Rijkswaterstaat i-Visie. Onze werknemers zijn trots dat ze hieraan kunnen bijdragen, we werken daarom vanuit een duidelijke visie waarin ook ruimte is voor persoonlijke groei en ontwikkeling. Dat draagt bij aan werkplezier. Kortom, ons werk verveelt nooit en er is plek voor nieuwe enthousiaste collega's.'

Ben jij ICT’er en op zoek naar een mooie baan? Onze vacatures vind je op de website Werken bij Rijkswaterstaat.

Over Computable 100

De Computable 100 is een jaarlijkse ranglijst van de honderd krachtigste ICT-bedrijven van Nederland, gebaseerd op een financieel, imago- en een werkgeversonderzoek. In het werkgeversonderzoek wordt ICT'ers gevraagd hun eigen werkgever te beoordelen op zaken als doorgroeimogelijkheden, scholing en waardering voor de verrichte werkzaamheden.

Het onderzoek van Computable

Computable-lezers hebben gestemd hoe ze hun eigen werkgever waarderen. De redactie had hiervoor zelf al 648 ICT-bedrijven en 740 niet-ICT-bedrijven geselecteerd. Stemmers konden hun eigen bedrijf ook aanmelden als die er nog niet tussen stond. In het onderzoek wordt onder andere gevraagd naar de mate van tevredenheid over de doorgroei- en carrièremogelijkheden bij de werkgever, de waardering die de werkgever voor zijn werknemers toont en uiteraard de algemene tevredenheid over de werkgever. Bijna 2600 mensen hebben de vragenlijst ingevuld.

Onderliggende pagina's