Werkzaamheden Westsluis Terneuzen op 20 - 21 november

Nieuwsbericht

Werkzaamheden Westsluis Terneuzen op 20 - 21 november 2017

Gepubliceerd op: 13 november 2017- Laatste update: 13 november 2017 11:28 uur

Rijkswaterstaat voert op maandag 20 november werkzaamheden uit aan de Westsluis Terneuzen. Vanaf 08.00 uur tot 18.00 uur worden werkzaamheden uitgevoerd die alleen hinder voor de scheepvaart met zich meebrengen. Daarna, van maandag 20 november 18.00 uur tot dinsdag 21 november 06.00 uur, worden werkzaamheden aan de zuidbrug uitgevoerd.

Hierdoor kan hinder ontstaan voor het wegverkeer, doordat beide bruggen open kunnen staan voor het schutten van de scheepvaart.

Van maandag 20 november 18.00 uur tot uiterlijk dinsdag 21 november 06.00 uur kan het voorkomen dat beide bruggen omhoog staan. Het wegverkeer kan dan niet passeren. Rijkswaterstaat adviseert weggebruikers om het sluizencomplex in deze periode te mijden. Er wordt een omleidingsroute ingesteld, die met borden wordt aangegeven. Verkeersregelaars zijn ter plaatse om het verkeer op het sluizencomplex te begeleiden en om lijnbussen zoveel mogelijk met voorrang te laten passeren. Voor (brom)fietsers en voetgangers geldt dat zij moeten wachten tot de noordbrug weer beschikbaar is, wanneer beide bruggen omhoog staan. Van 18.00 uur tot 23.00 uur is de noordbrug rond het hele en het halve uur - indien mogelijk in combinatie met scheepvaart - beschikbaar voor de passage van lijnbussen. Hier kunnen (brom)fietsers en voetgangers gebruik van maken. Tussen het uit- en invaren van scheepvaart gaat de noordbrug bovendien een extra keer naar beneden om verkeer te laten passeren. De wachttijd kan voor (brom)fietsers en voetgangers desondanks oplopen tot 30 minuten.

Werkzaamheden

Aannemer Heijmans voert op maandag 20 november van 08.00 uur tot 18.00 uur onderhoudswerkzaamheden uit aan de Westsluis. Voor deze werkzaamheden is een scheepvaartstremming noodzakelijk. Tegelijkertijd werkt aannemer Hollandia aan het vervangen van hydrauliekslangen bij de zuidbrug van de Westsluis. Dit werk duurt tot uiterlijk dinsdag 21 november 06.00 uur. Door de werkzaamheden gedeeltelijk te combineren, probeert Rijkswaterstaat de hinder voor scheepvaart en wegverkeer zoveel mogelijk te beperken.

Onderliggende pagina's