Werkzaamheden kadeverlaging Scherpekamp afgerond

Nieuwsbericht

Werkzaamheden kadeverlaging Scherpekamp afgerond

Gepubliceerd op: 13 november 2017- Laatste update: 13 november 2017 16:38 uur

Vorige week heeft de aannemer een aantal betonnen stoepbanden geplaatst tussen de weg en de rand van het inlaatwerk in de kade bij Scherpekamp. Die 2 zijn nu vloeiend en op een robuuste wijze met elkaar verbonden. Hiermee zijn de laatste werkzaamheden aan de kade afgerond.

De komende maanden voert de aannemer op en om de kade nog enkele kleine onderhoudswerkzaamheden uit. Denk aan het maaien en bijzaaien van de grasmat op de plaatsen waar dat nodig is. En, in geval van zeer hoogwater: het aanbrengen van doeken die met pinnen worden vastgezet, om te voorkomen dat het wassende water de kade beschadigt.

Veiliger rivierengebied

Afgelopen zomer werd de kade over een lengte van 700 m met 1 m verlaagd. Bij hoogwater zorgt dit voor een waterstanddaling van 10 cm op het Pannerdensch Kanaal. De bewoners in het rivierengebied zijn hierdoor beter beschermd tegen hoogwater. De kadeverlaging is de laatste schakel in de keten van Ruimte voor de Rivierprojecten die in uitvoering ging.

Onderliggende pagina's