Project renovatie Velsertunnel wint de Betonprijs

Nieuwsbericht

Project renovatie Velsertunnel wint de Betonprijs

Gepubliceerd op: 16 november 2017- Laatste update: 16 november 2017 10:30 uur

Ruim 22 duizend zakken reparatiemortel, 600 m3 nieuw beton en nog eens 22 duizend liter aan coating had Rijkswaterstaat nodig om de 60 jaar oude Velsertunnel te renoveren. De Nederlandse Vereniging voor Beton beloont deze monsterklus met de Betonprijs binnen de categorie restauratie/reparatie.

Rijkswaterstaat ontvangt deze prijs samen met Aannemerscombinatie Hyacint (Dura Vermeer, Besix, Spie, Croon) vanwege de wijze waarop ze zijn omgegaan met de uitdagingen die kwamen kijken bij het renoveren van de 60 jaar oude tunnel. Bijvoorbeeld bij het herstel van de lichtroosters aan het begin van de tunnel en het herstel van de betonschades aan de wanden en het plafond.

De betonvereniging kent deze prijs om het jaar toe aan bouwwerken waarbij de goede eigenschappen van beton op bijzondere wijzing tot uiting komen. Voor het project renovatie Velsertunnel is dit echt een stukje erkenning van het werk dat is gedaan.

Grote opgave

In 9 maanden tijd is de Velsertunnel van binnen helemaal gestript en opnieuw opgebouwd. Bijna alle technische installaties zijn vernieuwd, de doorrijhoogte verhoogd, nieuwe vluchtwegen aangebracht en een nieuw ventilatiesysteem gemaakt. Daarnaast stond Rijkswaterstaat voor de opgave om de regio IJmond tijdens de werkzaamheden bereikbaar te houden. Inmiddels ligt de Velsertunnel er al weer bijna een jaar prachtig bij.

Onderliggende pagina's