Oproep: verhaal of herinnering over Nieuwe Hollandse Waterlinie gezocht

Nieuwsbericht

Oproep: verhaal of herinnering over Nieuwe Hollandse Waterlinie gezocht

Gepubliceerd op: 06 december 2017- Laatste update: 06 december 2017 15:04 uur

Het verplaatsen van de objecten van de Nieuwe Hollandse Waterlinie om de verbreding van het Lekkanaal en de aanleg van de 3e Kolk Beatrixsluis mogelijk te maken, was een bijzondere operatie. Sas van Vreeswijk gaat hierover een mooi boek maken. Ook uw bijdrage is welkom.

Het Lekkanaal is onlosmakelijk verbonden met de Nieuwe Hollandse Waterlinie. De aanleg van het Lekkanaal in 1936 zou deze militaire verdedigingslinie van Muiden tot de Biesbosch doorkruisen en daarom moest het kanaal militair versterkt worden. De kazematten, het inundatiesluisje, de palengroepen en de Liniedijk zijn daarvan het resultaat.

Eigen verhaal over Nieuwe Hollandse Waterlinie

Deze militaire objecten hebben hun functie al lang verloren, maar lagen al die tijd wel in het landschap en hebben elk hun eigen verhaal. Vanwege de verbreding van het Lekkanaal zijn deze objecten het afgelopen jaar op spectaculaire wijze verplaatst, zodat de Nieuwe Hollandse Waterlinie ook hier bewaard blijft. Sas van Vreeswijk wil deze unieke operatie documenteren in een boek en is daarvoor op zoek naar de unieke verhalen, naar mensen die speciale herinneringen koesteren of die een mooie anekdote hebben over de kazematten.

Heeft u een mooi verhaal, een leuke anekdote of een mooie herinnering aan de Nieuwe Hollandse Waterlinie langs het Lekkanaal? Laat het ons weten met een e-mail aan Sas van Vreeswijk. Wij nemen dan contact met u op en misschien krijgt uw verhaal of uw herinnering een mooie plek in het boek.

Meer nieuws over Aanleg 3e kolk Beatrixsluis en verbreding Lekkanaal

Onderliggende pagina's