Nachtelijke afsluiting Heinenoordtunnel (A29) 14/15 november 2017

Nieuwsbericht

Nachtelijke afsluiting Heinenoordtunnel (A29) 14/15 november 2017

Gepubliceerd op: 10 november 2017- Laatste update: 10 november 2017 13:23 uur

Rijkswaterstaat voert in de nacht van 14 op 15 november 2017 onderzoek uit in de Heinenoordtunnel (A29). Hiervoor is het nodig om 1 tunnelbuis af te sluiten.

Het verkeer vanuit het zuiden in de richting Barendrecht/Rotterdam wordt omgeleid via de A16, A17 en N217. Voor het verkeer vanuit het noorden blijft de tunnel beschikbaar. Weggebruikers moeten rekening houden met een extra reistijd van ongeveer 20 minuten. 

De Heinenoordtunnel stamt uit 1969 en is daarom binnen enkele jaren toe aan renovatie. Rijkswaterstaat voert in 2017 en 2018 diverse onderzoeken uit om duidelijk te krijgen wat de renovatieopgave is. De onderzoeken in november maken hier deel van uit. In verband met mist heeft de afsluiting van dinsdag 7 op woensdag 8 november niet plaatsgevonden. Daarom is de afsluiting van dinsdag 14 op 15 november nodig om de onderzoeken af te ronden.

Werkzaamheden

Om het verkeer niet onnodig te hinderen werkt Rijkswaterstaat ’s nachts. De naastgelegen Tweede Heinenoordtunnel blijft gewoon beschikbaar voor (brom)fietsers en langzaam verkeer.

Nachtelijke afsluitingen

De tunnel is afgesloten vanaf Hoeksche Waard richting Barendrecht/Rotterdam: 

  • De nacht van dinsdag 14 november op woensdag 15 november van 24.00 tot 05.00 uur

De toerit S21 Oud-Beijerland is deze nacht ook afgesloten. Hulpdiensten en lijndienst van Connexxion kunnen gewoon gebruik maken van de tunnel.

Omleidingen

Het verkeer vanuit het zuiden wordt omgeleid via de A16, A17 en N217. De Kiltunnel (N217) wordt vanaf ’s-Gravendeel richting Dordrecht vrijgesteld van tol, vanaf een half uur vóór tot een half uur na de afsluiting. Gele borden en de informatiepanelen boven en langs de weg geven de omleidingsroute aan.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie op de pagina Geplande wegwerkzaamheden, in de factsheet Verkeershinder A29 Rotterdam-Bergen op Zoom of bel met de landelijke informatielijn van Rijkswaterstaat, 0800-8002 (gratis).

Onderliggende pagina's