Blik op het werk aan N18 tussen Groenlo en Enschede

Nieuwsbericht

Blik op het werk aan N18 tussen Groenlo en Enschede

Gepubliceerd op: 28 november 2017- Laatste update: 28 november 2017 10:38 uur

Van 27 november tot 10 december staat er weer heel wat werk op de planning tussen Groenlo en Enschede. Hieronder een greep uit de werkzaamheden.

Oost Gelre

Bij fietstunnel Oosteresch aan de Eschweg storten we beton voor de zijkanten van de tunnel. Ook brengen we vangrail aan in de middenberm van de nieuwe N18. Verder is de kruising N18/Marhulzenweg (richting Groenrijk) vanaf dinsdag 5 december afgesloten voor het autoverkeer. Verkeer in de richting van de Maarsevonder/Groenrijk rijdt door tot de Vredenseweg en gaat daar de parallelweg op.

Berkelland

In Berkelland krijgt de aansluiting bij De Laarberg al echt vorm. De viaducten worden afgebouwd en vervolgens ingericht met leuningwerk en dergelijke. Het werk aan de fietstunnel bij de Kerkdijk vordert ook. De tunnel is zo ver klaar dat het bouwverkeer er inmiddels overheen rijdt. Fietsers moeten nog even wachten. Voor hen bouwen we de tunnel eerst verder af, onder meer met goten voor de afwatering van regenwater.

In de nacht van 4 op 5 december verwijderen we de tijdelijke brug voor het bouwverkeer over de N18 tussen Groenlo en Eibergen. We plaatsen een grote kraan die de brug weghaalt. Hiervoor is de N18 die nacht gestremd.

Bij de aansluiting Eibergen zijn de toekomstige op- en afritten voorzien van een puinlaag. Deze dient als ondergrond voor het asfalt dat we er op een later moment aanbrengen. Verder graven we er nu de sloten en de vijvers. De liggers van het viaduct zijn gelegd. De komende 2 weken gaan we er verder met betonwerkzaamheden.

Vanaf 27 november sluiten we een deel van de Lintveldseweg af, zodat we de bestaande weg kunnen slopen en het nieuwe deel op de bestaande weg kunnen aansluiten. Het verkeer wordt omgeleid via de Stokkersweg naar de Kiefteweg.

De liggers van het viaduct ter hoogte van de Lintveldseweg worden eind week 48 gelegd. De liggers bij de brug over de Berkel plaatsen we 28 november. Met hun 44 m zijn het de langste liggers van het project. Ze wegen zo'n 112 ton per stuk. En ook in Berkelland brengen we vangrail aan in de middenberm van de nieuwe N18.

Haaksbergen

In Haaksbergen sluiten we van vrijdag 1 december 19.00 uur tot en met maandag 4 december 07.00 uur de N315 af. Dit is nodig om te kunnen werken aan de nieuwe aansluitingen. Voor het verkeer wordt een omleidingsroute ingesteld. Fietsers leiden we al een paar dagen eerder om. Vanaf maandag 27 november rijden zij via de Groothuizerweg. De omleidingsroute duiden we aan met gele borden.

Ook in Haaksbergen halen we hulpbruggen weg. In de week van 27 november de brug over de Hengelosestraat en in de week van 4 december verdwijnt de brug over de Goorsestraat. Met hulp van tijdelijke verkeerslichten rijdt het verkeer langs het werk. 

Over het spoorviaduct bij de Geukerdijk reed vrijdag 24 november de eerste trein. Onder het viaduct is de baan voor de nieuwe N18 inmiddels uitgegraven.

Enschede

In Enschede brengen we in de week van 4 december de liggers aan van het viaduct bij de Badweg.

Wil je meer weten over de werkzaamheden? Kijk dan ook eens op de projectpagina N18: Varsseveld - Enschede of op de app van Noaber18. Deze kun je gratis downloaden via de App Store of Google Play. Je kunt ons ook volgen op Facebook en Instagram.