Aanpassing kruispunt N18 - Lichtenvoorde-Zuid van start

Nieuwsbericht

Aanpassing kruispunt N18 - Lichtenvoorde-Zuid van start

Gepubliceerd op: 07 november 2017- Laatste update: 07 november 2017 10:10 uur

Aannemer BAM is in opdracht van Rijkswaterstaat gestart met de eerste fase van de werkzaamheden aan de N18 bij Lichtenvoorde.

In de maand november werkt BAM aan het kruispunt Lichtenvoorde-Zuid en de realisatie van de carpoolplaats. Het verkeer op en naar de N18 moet rekening houden met omleidingsroutes en langere reistijden.

Werkzaamheden

Van vrijdag 10 november 19.00 uur tot en met maandag 13 november 06.00 uur wordt er dag en nacht gewerkt aan het kruispunt Lichtenvoorde-Zuid. Het verkeer komende vanuit Groenlo kan ter hoogte van het kruispunt geen gebruikmaken van de N18 en wordt omgeleid via de Varsseveldseweg door Lichtenvoorde heen. Verkeer vanuit Varsseveld kan wel over de N18 doorrijden richting Groenlo.

Van maandag 13 november 6.00 uur tot en met vrijdag 1 december 19.00 uur wordt er dag en nacht aan de andere weghelft van het kruispunt Lichtenvoorde-Zuid. Het oostelijke deel van het kruispunt is dan afgesloten voor het verkeer. Verkeer in beide richtingen wordt ter plekke over een weghelft geleid. Het is voor gemotoriseerd verkeer en voor fietsers niet mogelijk om via het kruispunt Lichtenvoord-Zuid van en naar Lichtenvoorde te rijden.

Omleidingsroutes

Gele borden geven ter plaatse informatie over de omleidingsroutes. Omleidingsroutes zijn ook te vinden op de website van BAM bouwt N18. Bij ongunstige weersomstandigheden of onverwachte omstandigheden kunnen de werkzaamheden worden uitgesteld.

De Nieuwe Twenteroute

De N18 tussen Varsseveld en Enschede wordt vernieuwd. Tussen Varsseveld en Lichtenvoorde past Rijkswaterstaat de weg aan. Tussen Groenlo en Enschede gaat een 27 kilometerlange nieuwe N18 om de kernen van Eibergen, Haaksbergen en Usselo heen. Hiermee maakt Rijkswaterstaat van de N18 een Nieuwe Twenteroute. Deze Nieuwe Twenteroute wordt een weg die veiliger is om over te rijden of over te steken, waardoor minder verkeersslachtoffers vallen. De nieuwe weg gaat de leefbaarheid in Eibergen, Haaksbergen en Usselo vergroten en past in het mooie landelijke gebied van de Achterhoek en Twente. De weg zorgt dat Achterhoekers en Twentenaren sneller van A naar B komen en maakt daarmee dat de regio interessant is om in te wonen, te werken en te ondernemen.

Rijkswaterstaat werkt nauw samen met de provincies Gelderland en Overijssel, de gemeenten in de regio en de waterschappen om de Nieuwe Twenteroute te realiseren. De Nieuwe Twenteroute is naar verwachting in het voorjaar van 2018 klaar.

Meer informatie

Heeft u vragen over de werkzaamheden? Kijk dan op de website van BAM bouwt N18 of bel met de gratis informatielijn van Rijkswaterstaat op 0800-8002.

Meer informatie over de Nieuwe Twenteroute vindt u op de projectpagina N18: Varsseveld - Enschede, op Facebook en Instagram.

Onderliggende pagina's