Wisselbaan A1/A6 geopend

Nieuwsbericht

Wisselbaan A1/A6 geopend

Gepubliceerd op: 04 oktober 2017- Laatste update: 04 oktober 2017 13:00 uur

De wisselbaan op de A1/A6 is vanaf woensdagmiddag 4 oktober 2017 beschikbaar voor het verkeer. Deze wisselbaan bestaat uit 2 rijstroken en zorgt in de ochtendspits voor een betere doorstroming van het verkeer van Almere (A6) naar Amsterdam (A1) en Schiphol.

In de avondspits wordt de rijrichting omgedraaid en zijn er voor het verkeer 2 extra rijstroken beschikbaar van Amsterdam en Schiphol naar Almere toe. Deze nieuwe situatie op de A1/A6 (PDF, 950,54 kB) is ook weergegeven in 2 kaarten.

Alleen voor personenvoertuigen

In verband met de veiligheid mogen alleen personenauto’s en motoren gebruik maken van de wisselbaan. Bussen, vrachtverkeer, motorvoertuigen met aanhanger en transport van gevaarlijke stoffen mogen geen gebruik maken van de wisselbaan. Alleen in geval van calamiteiten of bijvoorbeeld onderhoud kan daarop een uitzondering worden gemaakt.

In- en uitgangen wisselbaan

De in- en uitgangen van de wisselbaan bij Almere bevinden zich:

  • op de A6 nabij knooppunt Almere Hogering;
  • op de N702 nabij knooppunt Almere Hogering.

De in- en uitgangen van de wisselbaan bij Amsterdam bevinden zich:

  • op de A1 nabij aansluiting Diemen;
  • op de A9 nabij de brug over het Amsterdam-Rijnkanaal.

Onderliggende pagina's