Werkzaamheden Groenlo-Enschede

Nieuwsbericht

Werkzaamheden Groenlo-Enschede

Gepubliceerd op: 02 oktober 2017- Laatste update: 02 oktober 2017 17:18 uur

De komende 2 weken werkt Noaber18 in opdracht van Rijkswaterstaat weer op veel locaties aan de Nieuwe Twenteroute. De aannemer voert betonwerkzaamheden uit, maar er wordt ook heel wat asfalt tussen Groenlo en Enschede aangebracht. Hieronder een greep uit de werkzaamheden.

Oost Gelre

Bij de fietstunnel aan de Eschweg in Oost Gelre bereiden we het aanbrengen van de betonnen tunneldelen voor. Een deel van de betonnen vloer ligt er inmiddels in, we maken hem de komende weken verder af. Ook voorzien we de bruggen over de Slinge van asfalt.

Berkelland

Bij de aansluiting Laarberg brengen we asfalt aan op de op- en afritten, het fietspad en op de nieuwe parallelweg. Ook leggen we de liggers van het viaduct bij de Redoute. En werken we aan het dek en de wanden van de fietstunnel bij de Kerkdijk. 

Bij viaduct van de nieuwe aansluiting Eibergen starten we met de landhoofden en het tussensteunpunt. Hierop komt uiteindelijk het dek van het viaduct te liggen. De weg hogen we er op met zand en grond. 

Bij het viaduct over de Lintveldseweg werken we ook aan de landhoofden en het tussensteunpunt. Bij de brug over de Berkel is het storten van beton al begonnen. In de week van 2 oktober starten de heiwerkzaamheden bij de Needseweg. Verspreid over het traject in de gemeente Berkelland werken we de bermen af en leggen we graskeien; beton met gaten waarin gras groeit.

Haaksbergen

De aansluiting bij Neede krijgt steeds meer vorm. Nu de funderingspalen voor het viaduct zijn aangebracht, start het aanbrengen van de betonnen onderdelen. Bij de faunapassage bij de Hagmolenbeek hebben we een tijdelijke damwandkuip gemaakt. Hierin storten we nu de betonnen vloer. 

Tussen de Holthuizerstraat en de Kolenbranderweg werken we aan de tweede rijbaan van de nieuwe N18. We brengen asfalt aan en werken de bermen af.

Enschede

Het viaduct aan de Badweg en de fietstunnel aan de Tesinklandenweg schieten al aardig op. We zijn er inmiddels bezig met betonwerkzaamheden. 

Bij de Boekelosestraat legen we de buispalen die als fundering zijn aangebracht. Inmiddels zijn we er ook begonnen met het vlechten van een stalen constructie voor de landhoofden van het viaduct. In de week van 9 oktober krijgt de nieuwe oprit van Enschede naar Hengelo zijn asfalt.

Meer informatie?

Meer informatie over het project is te vinden op de projectpagina N18: Varsseveld-Enschede.