Van 21 tot en met 26 oktober onderhoud Oostsluis Terneuzen

Nieuwsbericht

Van 21 tot en met 26 oktober onderhoud Oostsluis Terneuzen

Gepubliceerd op: 16 oktober 2017- Laatste update: 16 oktober 2017 11:13 uur

Rijkswaterstaat voert in oktober uitgebreid onderhoud uit in de kolk van de Oostsluis. Dit onderhoud is nodig om storingen te voorkomen en te zorgen dat de sluis functioneel blijft.

Van zaterdag 21 oktober 06.00 uur tot donderdag 26 oktober 06.00 uur werkt aannemer Heijmans aan de ebdeuren van het buitenhoofd van de Oostsluis; dit is aan de Westerscheldezijde. De onderdraaipunten van de ebdeuren worden dan gerenoveerd. Deze onderdelen bevinden zich onder de deuren op de sluisbodem en zijn belangrijk voor het openen en sluiten van de deuren. Voor de werkzaamheden moeten de 2 ebdeuren verwijderd worden. De deuren worden uitgehesen en op pontons gelegd. Na de werkzaamheden plaatst de aannemer ze weer terug op de gerenoveerde onderdraaipunten.

Hinder voor de scheepvaart

In verband met de genoemde werkzaamheden is de Oostsluis van zaterdag 21 oktober 06.00 uur tot donderdag 26 oktober 06.00 uur volledig gestremd voor de scheepvaart. Om de scheepvaart te informeren worden Dynamische Route Informatiepanelen (DRIP’s) geplaatst langs het Kanaal van Gent naar Terneuzen, het sluizencomplex in Terneuzen en het Kanaal door Zuid-Beveland. Het wegverkeer ondervindt geen hinder van de werkzaamheden, aangezien de zuidbrug continu beschikbaar is.

Werkzaamheden in november

In de periode van zaterdag 11 november 06.00 uur tot en met donderdag 16 november 06.00 uur vindt hetzelfde onderhoud plaats aan de ebdeuren van het binnenhoofd, aan de kanaalzijde. Ook in deze periode is er stremming voor de scheepvaart. Er is opnieuw geen overlast voor het wegverkeer.

Onderliggende pagina's