Rijkswaterstaat herstelt schade strandingen bij Bath

Nieuwsbericht

Rijkswaterstaat herstelt schade strandingen bij Bath

Gepubliceerd op: 12 oktober 2017- Laatste update: 12 oktober 2017 17:06 uur

Op 14 augustus en 20 september strandden respectievelijk containerschip CSCL Jupiter en tanker Seatrout in het Nauw van Bath op de Westerschelde. Vanaf 16 oktober herstelt Rijkswaterstaat de schade die hierdoor ontstond. Het streven is begin november klaar te zijn.

De schepen beschadigden de vooroeververdediging door deze landwaarts op te duwen. Rijkswaterstaat herstelt de schade met bestortingen van breuksteen en zand voordat najaarsstormen de beschadigde geulwand verder zouden kunnen aantasten.

Geen hinder voor de scheepvaart

De werkzaamheden veroorzaken geen hinder voor de scheepvaart. Het werkschip dat wordt ingezet voor de bestorting van de geulwand ligt ruim buiten de vaargeul.

Onderliggende pagina's