Het werk tussen Haaksbergen en Groenlo in beeld

Nieuwsbericht

Het werk tussen Haaksbergen en Groenlo in beeld

Gepubliceerd op: 27 oktober 2017- Laatste update: 27 oktober 2017 15:17 uur

In de week van 16 oktober 2017 verzette aannemer Noaber18 veel werk tussen Haaksbergen en Groenlo. Hieronder een impressie van de werkzaamheden.

Brug over de Slinge

Over het uiterlijk van de tunnels, viaducten en bruggen is goed nagedacht door een architect. Alle leuningen van de bruggen en viaducten maken we van zwart hout en staal. De eerste leuning is in de week van 16 oktober aangebracht, bij de brug over de Slinge bij Groenlo.

Spoorviaduct Hanenberg

Op 16 oktober werden de liggers van het spoorviaduct Hanenberg ingehesen. Het viaduct bouwen we voor de treinen van Museum Buurtspoorweg. De liggers kwamen van ver; uit het westen van het land. Ze wegen ruim 25.000 kg per stuk en zijn 23 m lang. In totaal legden we er 13 op deze warme dag in oktober.

Hier ziet u Noaber18 aan het koppensnellen. Bij alle viaducten moet het bovenste deel van een heipaal weer weggehaald worden. Dit gebeurt met een kraan met daaraan een grote knijparm. Na het koppensnellen is de metalen wapening van de heipaal zichtbaar en kunnen de steunpunten of landhoofden voor het dek worden aangebracht.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie op de projectpagina N18: Varsseveld - Enschede.

Onderliggende pagina's