Dit weekend extra reistijd richting kust door mooi weer en wegwerkzaamheden

Nieuwsbericht

Dit weekend extra reistijd richting kust door mooi weer en wegwerkzaamheden

Gepubliceerd op: 12 oktober 2017- Laatste update: 12 oktober 2017 11:38 uur

Het wordt dit weekend extra druk op de weg. Rijkswaterstaat waarschuwt weggebruikers om rekening te houden met vertraging op met name de wegen richting de Zeeuwse en Zuid-Hollandse kust.

Er is naar verwachting veel recreatieverkeer dat de kust opzoekt vanwege het mooie weer en er zijn veel toeristen die de herfstvakantie in Nederland doorbrengen. Op verschillende trajecten in Zeeland, Noord-Brabant en de Randstad zijn minder rijstroken beschikbaar of zelfs complete rijbaanafsluitingen in verband met werkzaamheden.

Er zijn vanaf vrijdagavond werkzaamheden aan de N57 en de A58. De N57 (dammenroute) is afgesloten in de richting van Stellendam tussen de Harmsenbrug en de Brielsebrug. Op de A58 zijn minder rijstroken beschikbaar in de richting van Vlissingen tussen ’s Gravenpolder en Heinkenszand. Ook is er aanstaande zaterdag een groot fietsevenement in Zeeland, de Tacx Pro Classic, waarvoor delen van wegen tijdelijk worden afgesloten. Weggebruikers moeten rekening houden met een extra reistijd van minimaal 30 minuten.

De A4 richting Den Haag krijgt stiller asfalt. De weg is hiervoor dicht richting Den Haag tussen knooppunt Burgerveen en Leiden van vrijdag 13 oktober 21.00 uur tot maandag 16 oktober 05.00 uur. De capaciteit van de A44 is onvoldoende om het verkeer van de A4 aan te kunnen. Rijkswaterstaat adviseert daarom verkeer van Amsterdam richting Den Haag en Rotterdam om te rijden via Utrecht.

Een volledig overzicht van alle werkzaamheden staat op de pagina Geplande wegwerkzaamheden.

Ga goed voorbereid op weg

Rijkswaterstaat stelt voor alle wegwerkzaamheden omleidingsroutes in. Deze worden met borden boven en langs de weg aangegeven. Rijkswaterstaat adviseert weggebruikers om goed voorbereid op weg te gaan en de actuele verkeersinformatie te volgen. De verkeersapp Rijkswaterstaat Actueel en het Twitteraccount @RWS_verkeer geven weggebruikers voor vertrek verkeersinformatie over de af te leggen route. Op de A58 zet Rijkswaterstaat als proef een virtuele DRIP (Dynamisch Route Informatie Paneel) in. Passerende weggebruikers ontvangen via hun telefoon een geluidssignaal en vervolgens een gesproken bericht met een verwijzing naar de meest geschikte omleidingsroute.

Wegwerkzaamheden: veiligheid voorop

Rijkswaterstaat werkt dagelijks aan vlot en veilig verkeer. Daarvoor zetten wegwerkers en onze weginspecteurs zich dag en nacht in. Veiligheid staat hierbij voorop. Weggebruikers kunnen een bijdrage leveren aan de veiligheid door aanwijzingen te volgen en de snelheidslimiet te respecteren.