Bezoek de Heesseltsche Uiterwaarden op 28 oktober 2017

Nieuwsbericht

Bezoek de Heesseltsche Uiterwaarden op 28 oktober 2017

Gepubliceerd op: 19 oktober 2017- Laatste update: 19 oktober 2017 15:37 uur

Rijkswaterstaat richt sinds het voorjaar van 2016 de Heesseltsche Uiterwaarden opnieuw in om de Waal en de omliggende natuur meer ruimte te geven. Op 28 oktober 2017 kunt u tijdens de publieksmiddag van 13.00 tot 17.00 uur het gebied bezoeken en in gesprek gaan met medewerkers van Rijkswaterstaat.

De herinrichting van de Heesseltsche Uiterwaarden is nu bijna 2 jaar bezig. In 2019 wil Rijkswaterstaat de waterveiligheid in de Heesseltsche Uiterwaarden sterk verbeterd hebben. Daarnaast zorgen wij ervoor dat de diverse flora en fauna van de Waal zich steeds beter ontwikkelt. Tijdens de gratis publieksmiddag op zaterdag 28 oktober 2017 kunt u als omwonende of belangstellende in gesprek gaan met medewerkers van onder andere Rijkswaterstaat, aannemer Martens en Van Oord, Staatsbosbeheer, Vereniging Agrarisch Natuurbeheer en Landschap (VANL) en Instituut voor Natuureducatie en duurzaamheid (IVN). Deze informatiemarkt vindt plaats in een verwarmde tent.

Tijdens de publieksmiddag op het terrein van Theetuin River Lounge (Steenfabriek 3 in Heesselt) kunt u ook een prachtige dronefilm bekijken, waarin te zien is hoe het gebied de afgelopen 2 jaar veranderd is. Bovendien rijdt er elk half uur een personenbusje door het gebied. Tijdens de rondrit door het gebied ziet u van dichtbij welke werkzaamheden er al uitgevoerd zijn en welke nog uitgevoerd moeten worden. Er is per rit plek voor 8 à 10 personen.

Meer informatie

Rijkswaterstaat houdt u als inwoner graag op de hoogte van onze werkzaamheden. Voor meer informatie kunt u zich abonneren op onze digitale nieuwsbrief die wij ongeveer 4 keer per jaar publiceren. Meld u aan via de website Nieuwsbrieven & e-mailattenderingen en zoek in het menu naar ‘Nieuwsbrief Rijkswaterstaat Herinrichting Heesseltsche Uiterwaarden’.

Onderliggende pagina's