Woensdag 27 september inloopbijeenkomst versterking Dorre- en Warmtinkbrug over Twentekanalen

Nieuwsbericht

Woensdag 27 september inloopbijeenkomst versterking Dorre- en Warmtinkbrug over Twentekanalen

Gepubliceerd op: 24 augustus 2017- Laatste update: 24 augustus 2017 15:17 uur

Rijkswaterstaat organiseert samen met de gemeente Hof van Twente een inloopbijeenkomst over de versterking van de Dorrebrug en de Warmtinkbrug over de Twentekanalen. Aanleiding is de start van de werkzaamheden waardoor beide bruggen van 15 oktober tot en met 1 december 2017 volledig gestremd zijn voor al het wegverkeer.

Belangstellenden zijn van harte welkom. De bijeenkomst wordt gehouden op woensdag 27 september van 20.00 uur tot 21.00 uur in gemeenschapscentrum ’t Kempke, Tankinksweg 4A te Wiene (naast de openbare basisschool).

Toelichting werkzaamheden

Aannemer Van Hattum en Blankevoort (voorheen ELJA Beton- en Waterbouw) vervangt het betonnen rijdek van de Dorrebrug en de Warmtinkbrug zodat ze geschikt zijn voor zwaar (landbouw)verkeer. Tijdens de inloopbijeenkomst krijgen bezoekers informatie over de werkzaamheden, de verkeershinder die erdoor ontstaat en de omleidingsroutes.

Verkeershinder

Bij het uitvoeren van de versterkingsmaatregelen is het nodig om de bruggen af te sluiten voor al het wegverkeer van 15 oktober tot en met 1 december. Het verkeer wordt dan omgeleid. Een stremming van het scheepvaartverkeer blijkt niet nodig te zijn. De scheepvaart zal minimale hinder ondervinden van de werkzaamheden. Weggebruikers worden tijdig geïnformeerd over verkeersmaatregelen, omleidingsroutes en langere reistijd. Een deel van de werkzaamheden is weersafhankelijk, uitloop van de verkeershinder is daardoor mogelijk.

Samenwerking Rijk en regio

Het Rijk, de provincie Overijssel en de gemeenten Lochem en Hof van Twente werken samen aan het versterken van 4 bruggen over de Twentekanalen: de Ehzerbrug, de Markelosebrug, de Dorrebrug en de Warmtinkbrug. De 4 bruggen hebben op dit moment onvoldoende draagkracht om het steeds zwaardere vracht- en landbouwverkeer te verwerken. De kosten van deze maatregelen worden verdeeld tussen het ministerie van Infrastructuur en Milieu en de regionale partners. De bruggen zijn eigendom van Rijkswaterstaat, de wegen eroverheen zijn in beheer bij de gemeente Lochem (Ehzerbrug), de gemeente Hof van Twente (Dorrebrug en Warmtinkbrug) en de provincie Overijssel (Markelosebrug).

Meer informatie?

Heeft u vragen over de werkzaamheden? Bel met de gratis informatielijn 0800-8002.

Onderliggende pagina's