Rondleidingen Haringvlietsluizen op Open Monumentendag

Nieuwsbericht

Rondleidingen Haringvlietsluizen op Open Monumentendag

Gepubliceerd op: 31 augustus 2017- Laatste update: 31 augustus 2017 09:34 uur

Tijdens Open Monumentendag op 9 september openen de Haringvlietsluizen hun deuren. Op die dag verzorgen medewerkers van Rijkswaterstaat rondleidingen in en om rijksmonument de Haringvlietsluizen. U bent van harte welkom.

Adres: Haringvlietplein 2, 3251 LD Stellendam.
Datum en tijd: zaterdag 9 september van 09.30 - 15.00 uur.

Achtergrondinformatie

De Haringvlietsluizen maken onderdeel uit van de Deltawerken. De Haringvlietsluizen beschermen het achterland tegen hoog zeewater en voeren rivierwater af.

De Haringvlietsluizen zijn gebouwd in de periode 1958 tot en met 1970 en op 25 november 1971 geopend door de toenmalige koningin Juliana. Op 24 november 2016 (45 jaar na de officiële opening) heeft minister Bussemaker (Onderwijs) het monumentenschildje uitgereikt aan de directeur–generaal van Rijkswaterstaat. De Haringvlietdam is een monument om trots op te zijn. De Internationale Federatie van Ingenieurs riep de Deltawerken in 2013 uit tot het meest prestigieuze waterbouwproject ter wereld.

Meer info

Bel voor meer informatie naar de algemene informatielijn van Rijkswaterstaat op 0800-8002 of op de projectpagina Open Monumentendag 2017.

Onderliggende pagina's