Hier compenseren we 9,2 hectare natuur voor de ViA15

Nieuwsbericht

Hier compenseren we 9,2 ha natuur voor de ViA15

Gepubliceerd op: 31 augustus 2017- Laatste update: 31 augustus 2017 11:02 uur

Dit voorjaar hebben Rijkswaterstaat en de provincie Gelderland een overeenkomst gesloten voor de realisatie van 9,2 ha rietmoeras met poelen en struiken. Hiermee vullen we een deel van de natuurcompensatieopgave van de ViA15 in.

Het gebied wordt gerealiseerd in een perceel ten westen van de Aerdtse brug en sluit mooi aan op de natuuropgave in het Rijnstrangengebied. De werkzaamheden worden binnenkort door provincie Gelderland aanbesteed. De aannemer krijgt tot eind 2019 om het project te realiseren.

Over ViA15

Het Rijk en provincie Gelderland gaan de A15 12 km doortrekken en aansluiten op de A12. Zo ontstaat een rechtstreekse verbinding tussen de Rotterdamse haven en Duitsland. Deze uitbreiding van het wegennet en de verbreding van de A12 verbetert ook de regionale doorstroming. Hierdoor reizen weggebruikers sneller tussen Nijmegen/Arnhem, de Liemers en de Achterhoek. Dat komt de regionale economie en de werkgelegenheid ten goede. Op dit moment wacht het project ViA15 de uitspraak van de Raad van State over het trac├ębesluit af. Verkeer kan naar verwachting in de periode 2021-2023 voor het eerst over de nieuwe weg rijden.

Onderliggende pagina's