Groot onderhoud A7 van start op 28 augustus 2017

Nieuwsbericht

Groot onderhoud A7 van start op 28 augustus 2017

Gepubliceerd op: 22 augustus 2017- Laatste update: 22 augustus 2017 09:15 uur

Rijkswaterstaat start op maandag 28 augustus 2017 met het herstel van het wegdek van de A7 bij de Beerstertunnel bij Winschoten. Dat groot onderhoud duurt tot en met vrijdag 15 september.

Gedurende de werkzaamheden – voornamelijk ’s nachts en in het weekeinde - wordt 1 rijbaan afgesloten. De maximumsnelheid wordt teruggebracht naar 70 km/h. Naar verwachting ondervindt het verkeer weinig hinder van de werkzaamheden. 

Vervolgens vindt in de periode van 5 tot 30 oktober groot onderhoud aan de A7 tussen Westerbroek en Zuidbroek plaats. Tijdens deze periode wordt de asfaltlaag van de hoofdrijbaan vervangen. Omdat er voornamelijk ’s nachts en in het weekeinde wordt gewerkt, is de hinder voor de weggebruiker ook bij deze werkzaamheden naar verwachting gering. 

Groot onderhoud aan Rijkswegen vindt iedere 10 jaar plaats. Door het intensieve gebruik van de weg moet asfalt worden vervangen, voegen in het wegdek bij bruggen en viaducten hersteld en er worden diverse aanvullende werkzaamheden uitgevoerd. 

Rijkswaterstaat informeert de weggebruikers via verschillende kanalen, waaronder de regionale media. Ook treft men informatie aan op de websites Rijkswegen noord, Groningen bereikbaar en de pagina van de Geplande wegwerkzaamheden. Verder verstuurt Rijkswaterstaat regelmatig berichten met nieuwsfeitjes via Twitter. Voor vragen over de wegwerkzaamheden kan men terecht bij het 0800-nummer van Rijkswaterstaat.

Onderliggende pagina's