A2: Nachtelijke afsluiting 1 op 2 september ter hoogte van Everdingen richting Den Bosch

Nieuwsbericht

A2: Nachtelijke afsluiting 1 op 2 september ter hoogte van Everdingen richting Den Bosch

Gepubliceerd op: 28 augustus 2017- Laatste update: 28 augustus 2017 13:32 uur

In de nacht van vrijdag 1 september op zaterdag 2 september aanstaande voeren Waterschap Rivierenland en Rijkswaterstaat een proefsluiting uit van de coupure in de Diefdijk in de A2 ter hoogte van Everdingen.

Tijdens deze werkzaamheden is de A2 tussen knooppunt Everdingen en afrit Culemborg (13) volledig afgesloten voor het verkeer in de richting van Den Bosch. Weggebruikers moeten rekening houden met omleidingsroutes en een extra reistijd die kan oplopen tot 15 minuten.

Afsluitingen en omleidingsroutes

De volgende afsluitingen en omleidingsroutes zijn van vrijdag 1 september 21.00 uur tot zaterdag 2 september 06.00 uur van kracht.

Hoofdrijbaan A2 tussen knooppunt Everdingen en afrit Culemborg (13) richting Den Bosch

Verkeer op de A2 vanaf knooppunt Oudenrijn richting Den Bosch wordt bij knooppunt Everdingen omgeleid via de A27 richting Gorinchem om bij knooppunt Gorinchem de A15 op te gaan richting Den Bosch.

Verbindingsweg vanuit knooppunt Everdingen richting Den Bosch (A27 naar A2)

Verkeer richting Den Bosch wordt bij knooppunt Everdingen omgeleid via de A27 richting Gorinchem om bij knooppunt Gorinchem de A15 op te gaan richting Den Bosch.

Oprit Everdingen (12) naar de A2 richting Den Bosch

Verkeer wordt omgeleid via de N484 richting Leerdam en volgt bij Leerdam de N327 richting Beesd/Geldermalsen om bij oprit Geldermalsen (15) de A2 op te gaan richting Den Bosch.

Gele borden ter plaatse geven de omleidingsroutes aan.

Onderliggend wegennet

De Diefdijk is ten behoeve van de oefening afgesloten tussen vrijdag 1 september 23.00 uur en zaterdag 2 september 06.00 uur. Bewoners zijn hier per brief over geïnformeerd.

Tevens is een reservedatum voor de proefsluiting gepland in de nacht van 8 op 9 september 2017, voor het geval de proefsluiting van 1 op 2 september door onvoorziene omstandigheden geen doorgang kan vinden.

Toelichting

Voor de veiligheid van ons land is het belangrijk dat de dijken goed op orde zijn. Dat geldt natuurlijk ook voor de coupures. Dat zijn de openingen in de dijken ten behoeve van het verkeer of ten behoeve van het uitzicht, die bij hoogwater worden dichtgezet. Het waterschap oefent regelmatig of het sluiten van die coupures goed verloopt en of alle materialen in goede staat verkeren.

De afsluiting van de Diefdijk gebeurt met 3 betonnen balken die dwars over de rijbanen op elkaar worden gelegd. Op elkaar gestapeld hebben zij de hoogte van de rest van de Diefdijk. De balken zijn 30 m lang en 1 m hoog en voorzien van rubberen strips ten behoeve van een waterdichte afsluiting. Een balk weegt ongeveer 75 ton. Ze liggen opgeslagen op het viaduct ter plaatse over de A2, de vaste opbergplek voor deze balken. 2 telescoopkranen zorgen ervoor dat ze een voor een vanaf het viaduct worden opgestapeld tot de gewenste hoogte.

Iedereen kan met een overstroming te maken krijgen. Door het invoeren van uw postcode op de website Overstroom Ik wordt zichtbaar hoe hoog het water in uw buurt kan komen. Lees hier ook wat u kunt doen: evacueren of een droge plek zoeken in de buurt.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie over de werkzaamheden op de pagina geplande werkzaamheden, de projectpagina A6, A7, A27, A2, A12, A28 en N50: onderhoud wegen Midden-Nederland of bel met het informatienummer van Rijkswaterstaat 0800-8002.

Onderliggende pagina's