Smart mobility: onderbouwde beleidskeuzes maken met SimSmartMobilityNew Page

Nieuwsbericht

Smart mobility: onderbouwde beleidskeuzes maken met SimSmartMobility

Gepubliceerd op: 06 juni 2017- Laatste update: 06 juni 2017 13:50 uur

In Nederland krijgen we ruim baan om smart mobility te beproeven in de praktijk. We maken daarbij gebruik van uiteenlopende testfaciliteiten. En dat werpt zijn vruchten af. Hoe? Astrid Zwegers van de gemeente Den Bosch vertelt over SimSmartMobility.

Astrid Zwegers is lid van het projectteam dat een pakket van kansrijke oplossingsrichtingen en quick-wins ontwikkelt om de doorstroming op de A2 tussen Deil en Vught te verbeteren. Binnen dit MIRT Onderzoek A2 knooppunt Deil – ’s-Hertogenbosch – knooppunt Vught gaat het om een breed, samenhangend maatregelenpakket inclusief smart mobility-oplossingsrichtingen.

Nieuwe kennis opdoen

Astrid Zwegers: ‘Met SimSmartMobility is het effect van de introductie van Cooperative Adaptive Cruise Control (C-ACC) onderzocht. Dit simulatieplatform geeft vooraf inzicht in de effecten van smart mobility-maatregelen door een kwantitatieve analyse te maken van het effect van kansrijke Smart Mobility maatregelen, zoals C-ACC op de A2. Uit de analyses blijkt dat C-ACC helpt om de files te verminderen op de bruggen op de A2. Als 10% van de voertuigen gebruikt maakt van C-ACC zorgt dit al voor een hogere gemiddelde snelheid en minder vertraging per voertuig. Met smart mobility-oplossingen doen we nieuwe kennis op. Wat werkt nu echt en waarom? Met SimSmartMobility kunnen we onderbouwde beleidskeuzes en investeringsbeslissingen maken.’

Smart mobility bij Rijkswaterstaat

Om Nederland ook in de toekomst bereikbaar, veilig en leefbaar te houden, zet Rijkswaterstaat kennis, relaties, data, ervaring en landelijk wegennet in om smart mobility verder te brengen. Zo zorgen we ervoor dat smart mobility eraan bijdraagt dat we veiliger, vlotter en comfortabeler van A naar B kunnen reizen, met minder belasting voor het milieu. 

Dit artikel is onderdeel van de Smart Mobility Stories #5. Op de website van de Innovatiecentrale vindt u meer informatie over Smart Mobility Stories.

Onderliggende pagina's