Inloopavond versterking 4 bruggen over Twentekanalen

Nieuwsbericht

Inloopavond versterking 4 bruggen over Twentekanalen

Gepubliceerd op: 07 juni 2017- Laatste update: 07 juni 2017 12:32 uur

Rijkswaterstaat organiseert samen met de provincie Overijssel, de gemeente Lochem en de gemeente Hof van Twente een inloopavond over de versterking van 4 bruggen over de Twentekanalen: de Ehzerbrug, de Markelosebrug, de Dorrebrug en de Warmtinkbrug. Aanleiding is de start van de werkzaamheden aan de Ehzerbrug en de Markelosebrug in de zomer van 2017.

Belangstellenden zijn van harte welkom. De inloopavond wordt gehouden op donderdag 15 juni van 19.00 uur tot 21.00 uur bij Zalencentrum de Haverkamp, Stationsstraat 28 in Markelo. Om 19.00 uur is er een welkomstwoord als aftrap van de avond.

Toelichting werkzaamheden

Tijdens de avond krijgen bezoekers informatie over de werkzaamheden aan de 4 bruggen en de verkeershinder, die erdoor ontstaat. In juni, juli en augustus versterkt Jansen Venneboer BV de stalen constructies van zowel de onderzijde als de bovenbouw van de Ehzerbrug en de Markelosebrug. Bij de Markelosebrug versterkt de aannemer ook de aanbruggen met beton en worden de voegovergangen en het asfalt vernieuwd. ELJA Beton- en Waterbouw start in het najaar met het vervangen van het betonnen rijdek van de Dorrebrug en de Warmtinkbrug.

Verkeershinder

Bij het uitvoeren van de versterkingsmaatregelen is het nodig om de bruggen tijdelijk af te sluiten voor weg- en scheepvaartverkeer. Het wegverkeer wordt dan omgeleid. 

Verkeershinder Ehzerbrug: 

  • Van woensdag 21 juni tot en met woensdag 28 juni is de Ehzerallee op de brug afgesloten voor wegverkeer, met uitzondering van fietsers en voetgangers. 
  • De scheepvaart wordt niet belemmerd en kan gewoon onder de brug doorvaren. 

Verkeershinder Markelosebrug:

  • Van maandag 24 juli tot en met zaterdag 26 augustus is de Stationsweg (N754) op de brug afgesloten voor wegverkeer, met uitzondering van fietsers en voetgangers. 
  • Van donderdag 3 augustus tot en met vrijdag 18 augustus en van maandag 21 augustus tot en met maandag 28 augustus is er lichte verkeershinder voor scheepvaart in het Twentekanaal ter hoogte van de brug. Schepen kunnen passeren op een versmalde vaarweg (30 m doorvaartbreedte) en waar nodig wordt scheepvaartbegeleiding ingezet. 
  • Van zaterdag 19 augustus 00.01 uur tot zondag 20 augustus 23.59 uur is de vaarweg ter hoogte van de Markelosebrug volledig gestremd. Een omleiding voor scheepvaartverkeer is niet mogelijk. 

Verkeershinder Dorre- en Warmtinkbrug:

  • Beide bruggen zijn in het najaar van 2017 tegelijkertijd ongeveer 2 maanden niet beschikbaar voor het verkeer. 
  • Ook de scheepvaart krijgt te maken met hinder van de werkzaamheden, naar verwachting zal het scheepvaartverkeer gedurende 2 nachten in het weekend gestremd worden. Weggebruikers en vaarweggebruikers worden tijdig geïnformeerd over verkeersmaatregelen, omleidingsroutes en langere reistijd.

Samenwerking Rijk en regio

Het Rijk, de provincie Overijssel, de gemeente Lochem en de gemeente Hof van Twente werken samen aan het versterken van 4 bruggen over de Twentekanalen: de Ehzerbrug, de Markelosebrug, de Dorrebrug en de Warmtinkbrug. De 4 bruggen hebben op dit moment onvoldoende draagkracht om het steeds zwaardere vracht- en landbouwverkeer te verwerken. De kosten van deze maatregelen worden verdeeld tussen het ministerie van Infrastructuur en Milieu en de regionale partners. De bruggen zijn eigendom van Rijkswaterstaat, de wegen eroverheen zijn in beheer bij de gemeente Lochem (Ehzerbrug), de gemeente Hof van Twente (Dorrebrug en Warmtinkbrug) en de provincie Overijssel (Markelosebrug).

Meer informatie?

Heeft u vragen over de werkzaamheden? Bel met de gratis informatielijn 0800-8002.

Onderliggende pagina's