Gunning versterking Dorrebrug en Warmtinkbrug

Nieuwsbericht

Gunning versterking Dorrebrug en Warmtinkbrug

Gepubliceerd op: 31 mei 2017- Laatste update: 31 mei 2017 16:08 uur

Rijkswaterstaat heeft de versterking van de Dorrebrug en de Warmtinkbrug over de Twentekanalen definitief gegund aan ELJA Beton- en Waterbouw. Beide bruggen in de gemeente Hof van Twente worden in het najaar versterkt zodat deze voldoende draagkracht hebben voor zwaar verkeer.

ELJA Beton- en Waterbouw gaat het betonnen rijdek van de Dorrebrug en de Warmtinkbrug vervangen. Deze opdrachtnemer is geselecteerd op basis van de economisch meest voordelige inschrijving met de beste prijs-kwaliteitverhouding. Onder andere het beperken van hinder van de werkzaamheden was hierbij een belangrijk aspect.

Verkeershinder

De versterking van de Dorrebrug en de Warmtinkbrug wordt gelijktijdig uitgevoerd. Omdat het betonnen rijdek volledig verwijderd moet worden, zijn beide bruggen in het najaar van 2017 ongeveer 2 maanden niet beschikbaar voor het verkeer. Ook de scheepvaart krijgt te maken met hinder van de werkzaamheden, naar verwachting zal het scheepvaartverkeer gedurende 2 nachten in het weekend gestremd worden. Weggebruikers en vaarweggebruikers worden tijdig geïnformeerd over verkeersmaatregelen, omleidingsroutes en langere reistijd.

Samenwerking Rijk en regio

Het Rijk, de provincie Overijssel en de gemeenten Lochem en Hof van Twente werken samen aan het versterken van 4 bruggen over de Twentekanalen. Naast de Dorrebrug en de Warmtinkbrug betreft het ook de Ehzerbrug en de Markelosebrug. De versterking daarvan wordt uitgevoerd in de zomer van 2017. De 4 bruggen hebben op dit moment onvoldoende draagkracht om het steeds zwaardere vracht- en landbouwverkeer te verwerken. De kosten van deze maatregelen worden verdeeld tussen het ministerie van Infrastructuur en Milieu en de regionale partners. De bruggen zijn eigendom van Rijkswaterstaat, de wegen eroverheen zijn in beheer bij de gemeente Lochem (Ehzerbrug), de gemeente Hof van Twente (Dorrebrug en Warmtinkbrug) en de provincie Overijssel (Markelosebrug).

Meer informatie?

Heeft u vragen over de werkzaamheden? Bel met de gratis informatielijn 0800-8002.

Onderliggende pagina's