Fietstunnel Oudeweg afgesloten van 29 mei t/m 11 juni

Nieuwsbericht

Fietstunnel Oudeweg afgesloten van 29 mei t/m 11 juni

Gepubliceerd op: 08 mei 2017- Laatste update: 08 mei 2017 10:07 uur

Van 29 mei tot en met 11 juni is de fietstunnel Oudeweg afgesloten voor fietsers en voetgangers. De sluiting is noodzakelijk vanwege de verbreding van de N35 tussen Zwolle en Wijthmen.

Om de N35 te kunnen verbreden, moet de fietstunnel Oudeweg langer worden gemaakt, zo vertelt Erik Buitink, realisatiemanager civiel bij aannemer Heijmans. 'Door de tunnel te verlengen, kan het nieuwe wegdek van de verbrede N35 erop rusten. Er komt dus een nieuw betonnen dek naast het bestaande dek van de tunnel Oudeweg te liggen. Hiervoor moeten we een deel van de bestaande fietstunnel slopen. Ook moeten we funderingspalen heien, waar het nieuwe dek op komt te rusten. Dat veroorzaakt geluid en trillingen. Het is niet verantwoord voor fietsers en voetgangers om dan gebruik te maken van de tunnel. Vandaar de afsluiting.'

Doorloopcontainer

De tunnel is volledig afgesloten van 29 mei tot en met 11 juni. 'Dan zijn we bezig met de sloop- en heiwerkzaamheden', legt Buitink uit. Daarna is de tunnel gedurende een periode van 2 maanden beperkt open. We plaatsen dan een zogenaamde doorloopcontainer. Die komt tegen de bestaande tunnel aan te liggen en beschermt fietsers en voetgangers voor het werk dat rondom de container plaatsvindt. De fietstunnel is dan dus wel te gebruiken, maar het stuk in de doorloopcontainer is smaller dan mensen gewend zijn. Oppassen dus.' Als de werkzaamheden helemaal klaar zijn, wordt de container verwijderd en maken fietsers en voetgangers gebruik van de nieuwe fietstunnel, die mooi aansluit op de oude tunnel.

2 weken omfietsen

Tijdens de volledige afsluiting van de fietstunnel Oudeweg kunnen fietsers en voetgangers gebruikmaken van de fietsoversteek bij de Oldeneelallee. 'Dat is natuurlijk wel even vervelend’, beaamt Buitink. 'Maar het is maar voor 2 weken en fietsers en voetgangers kunnen de N35 gelukkig nog wel op een andere plek oversteken. Dat hebben we ook zo afgesproken met Rijkswaterstaat: als de ene fietsroute dicht is, moet de andere open zijn. Bij werkzaamheden aan de Oldeneelallee, die later dit jaar plaatsvinden, is de fietstunnel dus in elk geval toegankelijk.'

Onderliggende pagina's