Werkzaamheden realisatie nieuwe aansluiting N18/A35 bij Enschede-West

Nieuwsbericht

Werkzaamheden realisatie nieuwe aansluiting N18/A35 bij Enschede-West

Gepubliceerd op: 07 april 2017- Laatste update: 07 april 2017 17:05 uur

Noaber18 werkt in opdracht van Rijkswaterstaat aan de realisatie van de aansluiting N18/N35 bij Enschede-West, als onderdeel van de N18 Nieuwe Twenteroute.

Vanaf 10 april tot eind mei maakt Noaber18 een nieuwe toerit naar de A35 richting Duitsland en een nieuwe afrit vanuit Hengelo. Daarnaast wordt het viaduct over de A35 aangepast.

In deze periode moet het verkeer met name in de nachtelijke uren rekening te houden met minder of versmalde rijstroken, ontbreken van vluchtstroken, gewijzigde verkeerssituaties en gewijzigde maximum snelheden. Gedurende de gehele meivakantie (van zaterdagnacht 22 april tot zondagochtend 7 mei) is tussen de af- en oprit Enschede-West in de richting van Duitsland slechts 1 rijstrook beschikbaar voor het verkeer.

Omleidingsroutes

Gele borden geven ter plaatse informatie over de werkzaamheden en eventuele omleidingsroutes. Bij ongunstige weersomstandigheden kunnen de werkzaamheden worden uitgesteld.

Snelheidscontroles

Op momenten met aangepaste maximumsnelheden zal extra gecontroleerd worden op snelheidsovertredingen.

De Nieuwe Twenteroute

De aanleg van een 27 km lange, nieuwe N18 tussen Groenlo en Enschede is onderdeel van de Nieuwe Twenteroute. De N18 tussen Varsseveld en Enschede wordt namelijk vernieuwd. Deze nieuwe Twenteroute wordt een weg waarop het veiliger is om over te rijden of over te steken; waardoor minder verkeersslachtoffers vallen. De nieuwe weg gaat de leefbaarheid in Eibergen, Haaksbergen en Usselo vergroten, maar past in het mooie landelijke gebied van de Achterhoek en Twente. De nieuwe Twenteroute zorgt dat Achterhoekers en Twentenaren sneller van A naar B komen; en maakt daarmee dat de regio interessant is om in te wonen, te werken en te ondernemen.

Rijkswaterstaat werkt nauw samen met de provincies Gelderland en Overijssel, de gemeenten in de regio en de waterschappen om de Nieuwe Twenteroute te realiseren. Rijkswaterstaat heeft Noaber18 opdracht gegeven tot de aanleg van de nieuwe weg tussen Groenlo en Enschede. De Nieuwe Twenteroute is naar verwachting klaar in de 2e helft van 2018.

Meer informatie

Heeft u vragen over de werkzaamheden? Kijk op de pagina Geplande Werkzaamheden of bel met de gratis informatielijn 0800-8002.

Onderliggende pagina's