Weekendwerkzaamheden A8 ter hoogte van knooppunt Zaandam: 21-23 april

Nieuwsbericht

Weekendwerkzaamheden A8 ter hoogte van knooppunt Zaandam: 21-23 april

Gepubliceerd op: 20 april 2017- Laatste update: 20 april 2017 16:46 uur

Rijkswaterstaat voert van vrijdag 21 april 20.00 uur tot zondag 23 april 07.00 uur werkzaamheden uit aan het asfalt van de A8 ter hoogte van knooppunt Zaandam.

Weggebruikers die richting Amsterdam reizen, moeten rekening houden met omleidingen en een extra reistijd die kan oplopen tot 25 minuten. Het knooppunt Zaandam is nog wel open voor verkeer vanaf de A7 richting Amsterdam en het verkeer in noordelijke richting (richting A7 - Hoorn en A8 - Assendelft).

Afsluitingen en omleidingen

Om deze werkzaamheden op veilige wijze uit te kunnen voeren, is de A8 ter hoogte van knooppunt Zaandam afgesloten voor verkeer richting Amsterdam. Het verkeer wordt omgeleid via de N246 en de N244 naar de A7 om daar de snelweg weer op te gaan in de richting Amsterdam. 

Ook is de toerit Zaanstad-Assendelft (4), de oprit Zaanstad-Westerkoog (3) en de oprit Zaanstad-Koog (2) afgesloten voor verkeer richting de A8 naar Amsterdam. Dit verkeer wordt via het onderliggend wegennet omgeleid. Gele borden ter plaatse geven de omleidingsroute aan.

Adviesroute

Verkeer vanaf de N203 en de A9 komend vanuit Alkmaar wordt bij aansluiting Castricum (10) geadviseerd om over de A9 richting Amsterdam te gaan. Op deze manier komt dit verkeer niet in de afsluiting op de A8 terecht en hoeft het niet de omleidingsroute via de N246, de N244 en de A7 te volgen.

Hinder

Om het verkeer zo min mogelijk te hinderen, wordt er in het weekend en ’s nachts gewerkt.

Meer informatie

Weggebruikers wordt geadviseerd hun reis te plannen op de pagina Geplande werkzaamheden. Heeft u aanvullende vragen over deze werkzaamheden? Bel met de Landelijke informatielijn van Rijkswaterstaat: 0800-8002 (gratis, maandag t/m vrijdag: 07.00-20.00 uur, zaterdag, zondag en feestdagen: 10.00-18.30 uur).