Vervolg werkzaamheden knooppunt Beekbergen A1/A50

Nieuwsbericht

Vervolg werkzaamheden knooppunt Beekbergen A1/A50

Gepubliceerd op: 07 april 2017- Laatste update: 07 april 2017 15:34 uur

Rijkswaterstaat start dinsdag 18 april met de verbreding van de zuidelijke zijde van de A1 tussen afrit 20 Apeldoorn-Zuid en knooppunt Beekbergen. Aan de noordelijke zijde begonnen de werkzaamheden eind maart. In de periode tot aan de zomer vinden meerdere nachtafsluitingen plaats.

Van Amersfoort naar Deventer: snelheidsbeperking

Vanaf dinsdag 18 april tot maandag 12 juni start Rijkswaterstaat met de verbreding van de zuidelijke zijde van de A1 tussen afrit 20 Apeldoorn-Zuid en knooppunt Beekbergen. De rijbanen zijn dan tijdelijk versmald en er geldt een snelheidsbeperking van 90 km/h. Verkeer op de A1 van Amersfoort richting Deventer ondervindt voor het knooppunt Beekbergen hiervan grote hinder. In de avondspits moet het verkeer rekening houden met een extra reistijd van circa 15 minuten.

Van Deventer naar Amersfoort: snelheidsbeperking

Op vrijdag 31 maart startte Rijkswaterstaat met het verbreden van de noordelijke zijde van de A1 tussen knooppunt Beekbergen en afrit 20 Apeldoorn-Zuid. Deze werkzaamheden duren tot maandag 15 mei. Doordat de rijbanen zijn versmald, geldt er een snelheidsbeperking van 90 km/h. Verkeer op de A1 van Deventer richting Amersfoort ondervindt hiervan ter hoogte van knooppunt Beekbergen met name in de ochtendspits grote hinder. Het verkeer moet rekening houden met een extra reistijd van circa 10 minuten in de ochtendspits.

Van Zwolle naar Amersfoort: snelheidsbeperking

Ook tussen 31 maart en 15 mei ondervindt het verkeer van Zwolle richting Amersfoort hinder van de werkzaamheden aan de A1 ter hoogte van knooppunt Beekbergen. Verkeer van Zwolle richting Amersfoort moet in de ochtendspits rekening houden met een extra reistijd van 5 tot 10 minuten.

Vaker nachtafsluitingen

In de komende periode komt het regelmatig voor dat 's nachts tijdelijk verbindingswegen in het knooppunt Beekbergen zijn afgesloten of dat er of minder rijstroken beschikbaar zijn. Dit is nodig om werkzaamheden te verrichten of verkeersmaatregelen aan te passen. De afsluitingen en omleidingen worden aangekondigd met gele borden langs de weg. Het verkeer dient dan rekening te houden met een extra reistijd van ongeveer 5 minuten. Op de pagina Geplande Werkzaamheden en de app van Rijkswaterstaat is hierover meer informatie te vinden.

Aanpassingen knooppunt Beekbergen

In het knooppunt Beekbergen wordt de verbindingslus van Deventer naar Arnhem vervangen door een nieuwe verbindingsweg met viaduct. Tussen de aansluiting Apeldoorn-Zuid en knooppunt Beekbergen wordt aan beide zijden van de A1 een extra rijstrook gemaakt. Met deze maatregelen wordt meer ruimte gecreƫerd voor in- en uitvoegend verkeer, waardoor veiligheid en doorstroming verbeteren. Het werk aan dit gedeelte van de A1 is eind 2017 klaar.

Uitbreiding A1 Oost

De verbreding van de A1 tussen Apeldoorn-Zuid en knooppunt Beekbergen en de aanpassingen van knooppunt Beekbergen zorgen voor een goede doorstroming en een betere bereikbaarheid van het gebied. Naast de aanpassingen op dit traject werkt Rijkswaterstaat samen met de provincies Gelderland, Overijssel en de Regio Stedendriehoek aan een meer structurele verbetering van de bereikbaarheid van deze regio. Tot 2028 wordt de A1 tussen Apeldoorn en knooppunt Azelo verder verbreed. Meer informatie hierover is te vinden op de projectpagina Uitbreiding A1 Oost.

Onderliggende pagina's