Verbindingsbogen en parallelbaan A2 dicht in knooppunt Holendrecht

Nieuwsbericht

Verbindingsbogen en parallelbaan A2 dicht in knooppunt Holendrecht

Gepubliceerd op: 12 april 2017- Laatste update: 12 april 2017 10:11 uur

Van vrijdag 14 april 22.00 uur tot zondag 16 april 01.00 uur voert Rijkswaterstaat werkzaamheden uit voor de nieuwe viaducten in knooppunt Holendrecht.

Om de werkzaamheden uit te kunnen voeren, zijn op de parallelbaan van de A2 richting Amsterdam en de verbindingsbogen naar de A9 richting Amersfoort/Almere verschillende afsluitingen. Het verkeer wordt omgeleid via de A10-Oost en A1. De A9 Gaasperdammerweg is wel open. Weggebruikers moeten rekening houden met een extra reistijd van ongeveer 15 minuten. Borden boven en langs de weg geven de omleidingsroutes aan.

Weekendwerkzaamheden op A2

Van vrijdag 14 april 22.00 uur tot zaterdag 15 april 08.00 uur is de verbindingsboog van de A2 richting Utrecht naar de A9 Gaasperdammerweg dicht. Verkeer op de A2 richting Utrecht kan niet naar de A9 Gaasperdammerweg richting A1 Almere/Amersfoort. Doorgaand verkeer wordt omgeleid via de A10-Oost en A1.

Van vrijdag 14 april 22.00 uur tot zondag 16 april 01.00 uur is de parallelbaan op de A2 richting Amsterdam dicht. Weggebruikers op de A2 richting Amsterdam kunnen in knooppunt Holendrecht niet over de parallelbaan naar de A9 Gaasperdammerweg richting Almere/Amersfoort. Weggebruikers op de A9 vanuit Haarlem/Badhoevedorp kunnen niet via de verbindingsboog naar de A2 richting Amsterdam en de A9 Gaasperdammerweg richting Almere/Amersfoort. Doorgaand verkeer op A2 rijdt over de hoofdrijbaan A2 richting Amsterdam. Doorgaand verkeer vanaf de A9 Haarlem/Badhoevedorp richting Amsterdam en Amersfoort/Almere wordt omgeleid via de A4, A10-Oost en A1.

Schiphol-Amsterdam-Almere

Rijkswaterstaat verbreedt de komende jaren de A9 tussen de knooppunten Holendrecht en Diemen (Gaasperdammerweg). De werkzaamheden aan de A9 maken deel uit van de weguitbreiding Schiphol-Amsterdam-Almere (SAA). De extra rijstroken zorgen ervoor dat de doorstroming verbetert, en daarmee de bereikbaarheid van de noordelijke Randstad. Ook wordt de leefbaarheid in de omgeving vergroot: we bouwen een circa 3 kilometer lange tunnel, voor schonere lucht en minder geluid in de woonwijken langs de tunnel. Het werk aan de A9 Gaasperdammerweg is klaar in 2020. In 2021 wordt het park op het dak van de tunnel aangelegd.

Kijk voor meer informatie op de website van het bezoekerscentrum of op de projectpagina A1/A6/A9/A10 Schiphol-Amsterdam-Almere.

Onderliggende pagina's