Rijkswaterstaat zet zich in op Girlsday 2017

Nieuwsbericht

Rijkswaterstaat zet zich in op Girlsday 2017

Gepubliceerd op: 13 april 2017- Laatste update: 13 april 2017 10:40 uur

In de ochtend van donderdag 13 april was de aftrap van het landelijk Girlsday in het Topshuis op de Oosterscheldekering. Een dag waarop meisjes in het basis en voortgezet onderwijs kennis maken met techniek.

10 Meiden van basisschool De Palmenhof uit Sint Laurens maakten kennis met de techniek in en rond de sluizen in Terneuzen gezien.

Op en rond de sluis barst het van de techniek, dus de meiden hadden veel te zien. Collega's van onder andere Programma's Projecten en Onderhoud, Verkeer- en Watermanagement en Zee en Delta vertelden op locatie enthousiast over hun werk. Eerst kregen de dames een rondleiding over de sluis om vervolgens het hart van de techniek in te duiken; de brugkelder. Daar was te zien en werd uitgelegd wat er allemaal draait en rolt als de brug open gaat en waarom dat nodig is. Boven in de bediencentrale vertelde een operator wat er allemaal gebeurt als er een schip de sluis in wil en hoe er dan geschut wordt. Na de lunch mochten de meiden zelf de handen uit de mouwen steken waarbij de Wet van Newton centraal stond.

Leuke dag

Zowel de organisatie als de meisjes van De Palmenhof gingen met een goed gevoel huiswaarts. Voor ze vertrokken gaven ze het volgende terug:

  • 'Ik vond de hele dag leuk, omdat ik op nieuwe plaatsen ben geweest.'
  • 'De kelder met het bewegen van de brug vond ik het leukst.'
  • 'Op de bediening van de sluis was het vet, vooral dat met de radar.'
  • 'De proefjes 's middags waren erg leuk om te doen.'

Opnames voor Omroep Zeeland, PZC en het Jeugdjournaal zijn gemaakt dus donderdagavond kunnen de meiden zichzelf terugzien. Weer een voorbeeld dat met techniek vele wegen te bewandelen zijn.

Onderliggende pagina's