Rijkswaterstaat opent informatiepunt A16 Rotterdam

Nieuwsbericht

Rijkswaterstaat opent 3 informatiepunten A16 Rotterdam

Gepubliceerd op: 03 april 2017- Laatste update: 03 april 2017 10:52 uur

Rijkswaterstaat opent op 3 locaties informatiepunten over de nieuwe snelweg A16 Rotterdam. In stadswinkel Hillegersberg-Schiebroek, het gemeentehuis van Lansingerland en in Lokaal Cultureel Centrum Romeynshof in Ommoord kunnen omwonenden en andere geïnteresseerden vanaf deze en volgende week aan de hand van een grote plattegrond, 2 korte films en verschillende folders kennismaken met het project.

Vanaf 2019 wordt de nieuwe verbindingsweg A16 Rotterdam aangelegd. De 11 km lange verbindingsweg komt te liggen tussen de A13 bij Rotterdam The Hague Airport en de A16/A20 bij het Terbregseplein. In 2024 gaat de weg open voor verkeer.

Informatiepunt bij u in de buurt

Om omwonenden te informeren over het project, richt Rijkwaterstaat op 3 locaties een onbemand informatiepunt in:

  • Stadswinkel Hillegersberg-Schiebroek: Argonautenweg 23, 3054RP Rotterdam. Openingstijden: woensdag tussen 10.00 en 15.00 uur, donderdag tussen 13.00 en 15.00 uur.
  • Lokaal Cultureel Centrum. Romeynshof Briandplaats 21 3068 JJ Rotterdam. Openingstijden: maandag tot en met donderdag tussen 08.00 en 23.00 uur, vrijdag tussen 09.00 en 18.00 uur.
  • Gemeentehuis Lansingerland. Tobias Asserlaan 1, 2662 SB Bergschenhoek. Openingstijden: maandag tot en met vrijdag tussen 08.30 en 17.00 uur.

De informatiepunten geven bezoekers antwoord op vragen als ‘waar komt de A16 Rotterdam precies te liggen?’ en ‘waarom wordt de weg aangelegd?’.

Officieel geopend

Het informatiepunt in stadswinkel Hillegersberg-Schiebroek werd op vrijdag 31 maart officieel geopend door de omgevingsmanager van Rijkswaterstaat van de A16 Rotterdam, Nicolette van den Berg. Zij bood het informatiepunt aan gebiedsdirecteur Andre Hammink aan. Van den Berg: 'De aanleg van de A16 Rotterdam is een ingrijpend project. Het is belangrijk de omgeving goed te informeren over wat er de komende jaren staat te gebeuren. Met onze informatiepunten hopen we bewoners in het gebied op een laagdrempelige manier kennis te laten maken met de A16 Rotterdam. Zo kunnen ze zich ook een beeld vormen van hoe de snelweg wordt ingepast in hun eigen omgeving.' Gebiedsdirecteur Andre Hammink was blij met de opening: 'Ik ben zeer tevreden dat er voor bewoners van Hillegersberg-Schiebroek op een herkenbare plaats een informatiepunt is. De A16 Rotterdam heeft een groot effect voor de bewoners in ons gebied, dus wij hechten er veel waarde aan om de bewoners goed en tijdig te informeren. Dit gebeurt door het Informatiepunt A16 Rotterdam.'

Over de A16 Rotterdam

Bijna dagelijks staan er files op de A13 bij Overschie en de A20 tussen Kleinpolderplein en Terbregseplein. Om de bereikbaarheid en de leefbaarheid van de regio Rotterdam te vergroten, legt Rijkswaterstaat een nieuwe snelweg aan: de A16 Rotterdam. De weg komt aan de noordoostrand van Rotterdam te liggen en krijgt aansluitingen bij de N471 en de Ankie Verbeek-Ohrlaan en het Terbregseplein. De weg loopt door het Lage Bergse Bos heen. Hier legt Rijkswaterstaat een verdiepte landtunnel aan. Om geluidoverlast door verkeer te voorkomen, wordt voor de A16 extra geluiddempend asfalt gebruikt (tweelaags zoab fijn). Ook komen er geluidschermen en grondwallen. De weg wordt zo optimaal mogelijk ingepast in het landschap. Aangrenzende gebieden zoals het Terbregseveld, Vlinderstrik en Lage Bergse Bos worden opnieuw ingericht en met elkaar verbonden met fiets- en wandelpaden.

Voorbereidende werkzaamheden 2017/2018

De aanleg van de A16 Rotterdam start in 2019. Op dit moment loopt de aanbesteding voor het kiezen van een passende aannemerscombinatie voor de realisatie van de weg. De aanbesteding wordt in 2018 afgerond. Vanaf de zomer van dit jaar en ook in 2018 vinden alvast voorbereidende werkzaamheden plaats. Denk aan het kappen van bomen, slopen van woningen en opstallen en het aanleggen van kabels en leidingen.

Blijf op de hoogte van het project A16 Rotterdam

Alle informatie over de A16 Rotterdam vindt u op de website A16 Rotterdam of op de projectpagina A16 Rotterdam: nieuwe rijksweg tussen A13 en A16. Iedere 2 maanden verschijnt er bovendien een nieuwsbrief met een verzameling van nieuws en verhalen over de A16 Rotterdam. Abonneren via de website van Rijksoverheid. Heeft u vragen over het project? Stuur dan een e-mail of bel gratis naar de Landelijke Informatielijn Rijkswaterstaat op 0800-8002.

Onderliggende pagina's