Open dag IJsseloog op 20 mei

Nieuwsbericht

Open dag IJsseloog op 20 mei

Gepubliceerd op: 21 april 2017- Laatste update: 21 april 2017 09:52 uur

Graag willen we u de gelegenheid bieden om IJsseloog te bezoeken. We organiseren hiervoor op 20 mei een open dag. Op deze dag krijgt u uitleg over de toekomstige werkzaamheden op IJsseloog en over het baggerspeciedepot zelf.

In het Ketelmeer, tussen de Noordoostpolder en Oostelijk Flevoland, ligt baggerspeciedepot IJsseloog. Het depot dankt zijn naam aan de vorm en de ligging. Het lijkt vanuit de lucht op een oog en ligt bij de monding van de IJssel. Het depot is 45 m diep, omgeven door een ringdijk van 10 m hoog en 1 km in doorsnede. Het heeft ruimte voor 20 mil m3 aan baggerspecie. Dit is afkomstig van de sanering van het Ketelmeer en andere delen van Nederland. Rijkswaterstaat gaat het baggerspeciedepot vanaf 2019 kleiner maken. Daardoor zorgen we dat het depot eerder vol is en hiermee eerder klaar is voor nieuwe ontwikkelingen. We maken bij de werkzaamheden gebruik van baggerspecie en staalslakken van het op te heffen baggerspeciedepot Averijhaven bij Velsen.

Op- en afstaplocatie

De op-/afstaplocatie ligt naast Café Lands End. De 1e boot vertrekt om 09.45 uur uit Ketelhaven. De boot zal tot 15.30 uur heen en weer varen. Het kan voorkomen dat u even op vervoer van en naar IJsseloog moet wachten. Er wordt op 3 momenten op de open dag een presentatie gegeven over IJsseloog en de werkzaamheden op het depot: rond 10.30 uur, 12.30 uur en 14.30 uur.

Om een inschatting te kunnen maken over het aantal mensen dat IJsseloog komt bezoeken, verzoeken wij u om zich aan te melden door een e-mail te sturen. Zonder aanmelding bent u natuurlijk ook welkom. Kunt u niet komen, maar heeft u wel vragen? Neem dan contact op via de e-mail of stel uw vraag via 0800-8002.

Onderliggende pagina's