Op reis langs de Nieuwe Twenteroute tijdens de Dag van de Bouw

Nieuwsbericht

Op reis langs de Nieuwe Twenteroute tijdens de Dag van de Bouw

Gepubliceerd op: 21 april 2017- Laatste update: 21 april 2017 09:31 uur

Noaber18 en Rijkswaterstaat geven op zaterdag 20 mei, tijdens de Dag van de Bouw, een kijkje achter de schermen van de bouw van de Nieuwe Twenteroute. Het bouwterrein is normaal gesproken niet toegankelijk voor publiek, maar op 20 mei maken we een uitzondering.

Aannemer Noaber18 en Rijkswaterstaat nemen u mee over de toekomstige weg, zodat u de werkzaamheden van dichtbij kunt bekijken.

Met gratis pendelbussen kunt u tijdens de Dag van de Bouw het werkterrein op. De bussen vertrekken tussen 10.00 uur en 16.00 uur vanaf de Jukkertweg 6 in Eibergen en vanaf de bouwlocatie aan de Boekelosestraat in Enschede.

Op 5 plekken kunt u uitstappen en buiten een kijkje nemen:

  1. Het viaduct ter hoogte van de Kattendamsweg in Haaksbergen. Daar ziet u de machines die nodig zijn voor de bouw van het viaduct. Medewerkers van Noaber18 vertellen over de werkzaamheden en er is een informatiepunt over de archeologische onderzoeken.
  2. De verdiepte ligging bij Geukerdijk in Haaksbergen. Daar is een uitkijkpunt op de bouw van de verdiepte ligging van de nieuwe N18 onder het spoor. U kunt hier gratis reizen met een historische trein van de Museum Buurtspoorweg tussen de Geukerdijk en station Haaksbergen.
  3. De fietstunnel nabij Tesinklanderweg. Bezoekers kunnen rondlopen bij de fietstunnel die nog in aanbouw is. Ook vertellen medewerkers van Noaber18 over de werkzaamheden.
  4. Projectkantoor Noaber18, Jukkertweg 6 te Eibergen. Op deze opstaplocatie zijn doorlopende presentaties en is een springkussen voor kinderen.
  5. De Boekelosestraat in Enschede bij de nieuwe aansluiting met A35. Op deze opstaplocatie is een uitkijkpunt over de grote aansluiting met de A35. Verder ligt er een bult met schoon zand waar kinderen in kunnen spelen.

Kom op de fiets

In verband met de beperkte parkeerruimte verzoeken Noaber18 en Rijkswaterstaat bezoekers om zoveel mogelijk op de fiets te komen.

Onderliggende pagina's