Laatste hinderweekend omlegging A9 Badhoevedorp

Nieuwsbericht

Laatste hinderweekend omlegging A9 Badhoevedorp

Gepubliceerd op: 06 april 2017- Laatste update: 06 april 2017 17:21 uur

Rijkswaterstaat en aannemer Combinatie BadhoeverBogen werken aan de omlegging en verbreding van de A9 tussen de knooppunten Raasdorp en Badhoevedorp.

Tussen vrijdagavond 7 april 23.00 uur en maandagochtend 10 april 05.00 uur verrichten we de laatste werkzaamheden om de bestaande A9 uit de richting Amstelveen aan te sluiten op het omliggende wegennet en het nieuwe, omgelegde deel van de A9 in de richting van Haarlem. Om de verkeersdrukte te spreiden zijn er meerdere omleidingsroutes, die ter plekke worden aangegeven. Dit geeft tussen de 5 en 20 minuten extra reistijd.

Werkzaamheden

De werkzaamheden betreffen onder meer asfalteren en het aanbrengen van vangrails, verlichting en wegmarkeringen. De meeste hinder wordt verwacht tussen vrijdag 7 april 23.00 uur en zaterdag 8 april 21.00 uur. Dan is de A9 afgesloten tussen de knooppunten Holendrecht en Raasdorp, in de richting van Haarlem. Specifiek voor dit deel van het weekend is daarom een kaartje gemaakt om de omleidingsroutes in beeld te brengen. Rijkswaterstaat adviseert weggebruikers hun reis voor te bereiden met behulp van de pagina Geplande Werkzaamheden en ter plekke de borden te volgen.

Opening

Op 10 april 05.00 uur zijn de werkzaamheden gereed (mits het weer meewerkt) en wordt de nieuwe A9 richting Haarlem in gebruik genomen. De oude A9 wordt gesloopt. Dat moet in februari 2019 gereed zijn.

Omlegging A9 Badhoevedorp

Het verkeer uit Haarlem richting Amstelveen rijdt al sinds december over de omgelegde A9. Op 10 april gaat ook de andere richting open. Vanaf die dag rijdt het verkeer tussen de knooppunten Raasdorp en Badhoevedorp niet meer dwars door Badhoevedorp, maar ten zuiden om het dorp heen. Met de omlegging van de A9 zorgen Rijkswaterstaat en de regionale overheden voor een verbetering van de ruimtelijke kwaliteit en leefbaarheid in Badhoevedorp en een betere doorstroming op de A9 waardoor Schiphol en de regio Amsterdam beter bereikbaar worden.

Rijkswaterstaat is opdrachtgever van de omlegging A9 Badhoevedorp. De partners hebben het (ontwerp van) de omlegging mede ontwikkeld. Dit betreffen provincie Noord-Holland, gemeente Haarlemmermeer, Stadsregio Amsterdam, Schiphol Group en gemeente Amsterdam. De eerste 4 hebben ook medegefinancierd. Aannemer Combinatie BadhoeverBogen (CBB) voert de werkzaamheden uit. Meer informatie vindt u op de projectpagina A9: Badhoevedorp – Holendrecht.

Onderliggende pagina's